Изненадващо депутатите ще гледат намаляване на субсидиите на партиите

Антония Чорева Последна промяна на 07 декември 2016 в 09:43 6660 3

По предложение на независимия депутат Велизар Енчев.

Независимият народен представител Велизар Енчев предложи в дневния ред на парламента да влезе Закона за политическите партии, който да бъде променен и субсидията за партиите да бъде намалена от 11 на 5 лева. 

Изненадващо депутатите гласуваха и решиха, че тази седмица ще гледат закона и ще решават дали да намалят субсидиите на партиите си.

Сега една партия получава 11 лева на получен глас, а в Европа субсидията е 3 евро. "Как е възможно в най-бедната страна в Европа субсидията за партиите да е почти двойна", възмути се Енчев. 

Той призова да се гласува и каза, че така ще се види кой какво мисли и кой е само популист. 

Енчев напомни, че предлага тази промяна за 4-ти път и се учуди, че промяната не е залегнала в Закона за бюджета, който парламентът прие миналата седмица, с който остави субсидия 11 лева за партия.

Миналата седмица ГЕРБ заяви готовност да внесе промяна в Закона за партиите, като председателят на правна комисия Данаил Кирилов коментира, че управляващите искат 0 лева субсидия за партиите. Слави Трифоново пък предлага парите за партиите да се намалят от 11 на 1 лев. 

Енчев не е съгласен с тези предложения, най-справедливо за него е 5 лева на получен глас.

Със 115 гласа "за" депутатите изненадващо вкараха точката в дневния ред на парламента за тази седмица, 8 бяха "против", а 17 се въздържаха по предложението.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8124

2

Калина

07.12 2016 в 10:44

И какво от това, Ал Кин, ти дали можеш да говориш руски? Мисълта ми е за депутатите и тяхното гласуване "въздържал се". Не може да се допуска да има такъв вид гласуване "въздържал се". Щом е на работа всеки депутат трябва да има мнение и да го отстоява, все едно аз в работата си да се въздържам да правя едно или друго, кой дава така? Като няма мнение да си стои в къщи.