Изборният скандал в Сливен: Нинова дава на прокурор Минчо Афузов, използвал билбордове с БСП

OFFNews 26 септември 2023 в 09:12 6255 0

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/архив

Бившият областен управител на Сливен Минчо Афузов се опитва да се кандидатира за кмет на Сливен чрез измама, алармира лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Според нея Афузов си е платил "тлъста сума за билбордове, на които лъже, че е подкрепен от БСП като използва цветовете, логото и името на партията".

Нинова твърди, че на партийната конференция в Сливен БСП е отказала да го издигне.

Обръщам се към всички сливналии: ще гласувате ли за човек, който отсега ви лъже и мами? Човек, който иска да спечели гласа ви с измама ще управлява четири години с измама, ако му се доверите днес. Сезираме ЦИК, ОИК и прокуратурата за измама, заявява още Нинова. 

В БСП-Сливен избухна скандал след като избраният кандидат за кмет на Общинската конференция с повече от 50% от гласовете - Минчо Афузов - бе отстранен от Националното ръководство на БСП и на негово място бе “служебно” поставен изгубилият два пъти местните избори срещу ГЕРБ бивш кмет и депутат ген. Кольо Милев. 

"Помните ли оня стар виц, в който песимистът казал „По-зле от това не може да бъде“, а оптимистът му отговорил „Може, може...“. Вчера мнозинството в Националния съвет на БСП подкопа дъното на собственото си късогледство, за да доведе партията до още по-голям позор, макар и да изглеждаше, че такъв е невъзможен", написа във Фейсбук Петър Витанов.

Според него никога преди в партията не се е случвало подобно потъпкване на демократичността. Той заявява, че е имало подмяна на решенията на редица местни организации за предстоящите избори.

„В Сливен местните организации масово подкрепиха за кандидат-кмет Минчо Афузов, който се ползва с огромно доверие в града и имаше всички шансове за победа. Ръководството обаче спусна собствена кандидатура, с която загубата е гарантирана“, коментира Витанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика