Кунева: Не можем да наричаме почтеността драматургия по Оруел

ОFFNews 05 август 2015 в 19:29 3259 2

Меглена Кунева.

"Не можем да наричаме почтеността драматургия по Оруел. Подобна реалност настъпва тогава, когато нямаш свобода на словото и няма възможност да поискаш от управляващите прозрачност и почтеност. А ние искаме точно обратното - изваждане на светло на имуществото на политиците и проверки за конфликт на интереси".

Това заяви Меглена Кунева по време на пресконференция в Плевен. Тя беше категорична, че законът е изключително важен, защото корупцията в България има сериозни размери и посочи, че тези, които се съпротивляват срещу приемането му, очевидно са съгласни с настоящата ситуация и не искат промяна в система.

"Решението на Народното събрание да остави обсъждането на законопроекта за последния час на последния ден на сесията и оставянето му в крайна сметка за септември ще бъде лош сигнал за Механизма за сътрудничество и оценка, мисия по който която идва през септември", подчерта Кунева.

"Последната седмица от парламентарния сезон беше доста напрегната и от Реформаторския блок ще настояваме това да не се случва повече, защото говори просто за лошо планиране на законодателната работа на НС. Затова и настояваме за най-бързо свикване на Съвета за развитие, на който да бъде изготвена законодателна програма", заяви от своя страна съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!