Иван Шишков обмисля да се кандидатира за кмет на София

OFFNews 10 юли 2023 в 18:27 2063 4

Иван Шишков

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Иван Шишков

Задаваха ми въпроса дали ще се кандидатирам за кмет на София, няма как да не се замисля и да не се развълнувам. Започнах да го обмислям.

Това заяви бившият служебен министър на регионалното развитие и благоустройство Иван Шишков. Слухове, че друг служебен министър на президента Румен Радев - Иван Демерджиев, ще се кандидатира за кмет на Пловдив, се появиха преди няколко седмици. 

Попитан дали ще се кандидатира, бившият вътрешен министър не отговори директно, но обяви, че ще бъда част от обществения живот на Пловдив.

По думите му градът има нужда от повече професионализъм и от по-малко политика.

"Не станах съветник на президента, защото изпитвам удоволствие да проектирам, да съм архитект. Не е стоял друг въпрос пред мен. Имам запитвания от страна на колегията и бизнеса, значи са доволни. Заедно започнахме промяна и хората търсят повече професионализъм в нея. Политическите проекти на тази промяна започнаха да създават проблеми в развитието ѝ", заяви Шишков.

Шишков бе категоричен, че има пари, за да се довършат пътни проекти и магистрали.

"Преди 10 месеца нямаше, но вече има. Надявам се през септември и октомври да започне строителството на магистралата Велико Търново - Русе край Бяла. Навсякъде е отпушено и се строи, включително и по АМ "Струма", където се укрепва свлачището. 4-те млрд. поръчки са само предвидени, направените не са завършени", каза той.

По думите му, ако са ги спрели, са щели да бъдат обвинени, че са бойкотирали следващия кабинет.

"Може би това ще е първата година с поръчки за основни ремонти, досега всички бяха текущи. Пътят от Бургас до Дюлински проход е пример за това, не е в никак добро състояние", коментира Шишков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

2

Merc

10.07 2023 в 21:22

До Критик на Чистият Разум :

А теб с какво ще те запомнят , изключая неадекватни коментари ?
Пък и да говориш за себе си в множествено число е признак на сериозно психично разстройство.

 
X

Да помогнем на украинските деца!