Ивайло Спиридонов е новият шеф на ГДБОП

OFFNews 24 февруари 2015 в 10:20 18080 4

Ивайло Спиридонов ще ръководи възстановената ГДБОП

Ивайло Спиридонов е новият директор на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), това съобщи вътрешният министър Веселин Вучков.

До момента Спиридонов беше заместник-началник на Главна дирекция „Криминална полиция“, а преди това беше шеф СДВР.

Спиридонов е назначен временно за срок от 1 година.

С промените в Закона за МВР, считано от днес ГДБОП преминава от ДАНС отново в структурата на МВР.

„За него специално проведох два разговора с премиера, който даде одобрението си за тази кандидатура. Там също има проблеми за решаване и ежедневно се събираме във моя кабинет по различни теми – сгради, финанси, но най-вече хора. От днес 543 служителя на ДАНС стават служители на МВР. Вероятно щата на ГДБОБ ще бъде не повече от 600 човека. Това я прави по-малка структура, по-мобилна и по-добре подготвена“, каза пред журналисти вътрешният министър Веселин Вучков.

Нов началник има назначен и Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП). Това е бившият заместник-директор на СДВР - Христо Терзийски.

„Той е човек с 19-годишен стаж в МВР и има поетапно развитие в кариерата - от най-ниско оперативно ниво във 6-то РПУ до поста, който заема. Мисля, че е подходяща кандидатура и със заповед от тази сутрин го назначих. Пред него има много тежки задачи - оптимизация и съкращаване на началническите постове и администрацията“, каза още Вучков.

Кои са новите топ полицаи:

Ивайло Спиридонов е роден на 15 ноември 1967 година в София. Завършил е ВВТУ "Тодор Каблешков" в гр. София. Започва работа в МВР през 1993 година, когато е назначен на офицерска длъжност в сектор "Криминална полиция" в Девето РУП-СДВР. В професионалната си кариера е преминал през длъжностите разузнавач в сектор "Криминална полиция" в Девето РУП-СДВР; инспектор в сектор "Престъпления срещу личността" - СДВР; началник сектор "Престъпления срещу личността" - СДВР; началник отдел "Противодействие на криминалната престъпност" - СДВР; заместник-директор на СДВР. На 6 юни 2013 година е временно назначен на длъжност директор на СДВР. Спиридонов има курсове и специализации в Международна правоприлагаща академия - ILEA в Будапеща, Унгария и в Розуел, САЩ (2004г.).

Христо Терзийски е роден на 31.07.1968 г. в гр.Кюстендил. Завършил е Технически университет - гр.София. Назначен е на офицерска длъжност през 1996 г. в сектор "Криминална полиция" в 06 РУ-СДВР. Преминава през следните длъжности: Оперативен работник в сектор "Криминална полиция" в 06 РУ-СДВР; Оперативен работник в сектор "Наркотици" - СДВР; Началник на група в сектор "Криминална полиция" в 06 РУ-СДВР; Началник на сектор "Наркотици" - СДВР; Зам.-началник отдел "Криминална полиция" - СДВР. От месец септември 2009 г. е назначен на длъжност заместник-директор на СДВР. Курсове и специализации: 2005 г. - Будапеща, Унгария - Международна правоприлагаща академия - ILEA; 2008 г. - Розуел, САЩ - Международна правоприлагаща академия - ILEA.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!