Ивайло Мирчев: ДПС търси нов приемник, за да продължи да съществува

OFFNews Последна промяна на 25 юли 2021 в 19:38 3085 0

“ДПС търси своя нов приемник, за да продължи да съществува. Много добре знаем, че Движението за права и свободи е целувката на смъртта за всеки в последните 30 години. Това е политическата партия, която отдавна е спряла да защитава интересите на определена част от обществото и се е превърнала в предприятие.”

Това заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в интервю за Нова тв по повод преговорите за споразумение за бъдещото управление. Той увери, че ДБ, ще направи всичко възможно да държи ДПС далеч от упражняването на власт, "защото това е единственият начин България да бъде измъкната от корупционния модел от последните години". 

ДБ не може да има нищо общо с ДПС и ще настоява да продължи демонтирането на модела “Борисов-Доган-Пеевски”, подчерта Мирчев. Според него съставянето на комисията “Росенец” в НС е "част от началото на демонтажа на този модел", но "не трябва да си правим илюзии, че изключително силни интереси искат моделът “Борисов-Доган-Пеевски” да продължи да съществува под някаква форма. Усещаме го с кожата си в Народното събрание и натискът е наистина много голям”.

За Мирчев е изключитлно важно временните анкетни парламентарни комисии, които разследват злоупотребите на предишната власт, да приключат успешно дейността си. “Трябва да довършим тази работа, защото иначе можем да видим един истеричен бивш премиер да се върне под някаква форма в управлението на страната, което би изключително неприятно”, каза той.

От комисията “Росенец” се очаква отговор на въпроса как институциите са обслужвали Доган и неговите приближени.

“Там видяхме с очите си как съд, полицията и прокуратура работят за обществото и опазването на обществения ред. Те работеха за обслужването на модела ГЕРБ плюс ДПС с посредничеството на Пеевски - каза той по повод миналогодишната акция в Росенец. - Видяхме как бургаският кмет не можеше да комуникира с полицията, защото тя не му се подчиняваше, въпреки че по закон трябва да му се подчинява. Кои водеха акцията тогава? Днес те са депутати от ГЕРБ - Младен Маринов и Христо Терзийски.”

Той призова бъдещият редовен кабинет да получи 100 дни толеранс, за да покаже на какво е способен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови