Ексклузивно Шест месеца на първата линия на фронта. Иван Калчев-Глиги в студиото на OFFNews

ИТН няма да подкрепи кабинет при третия мандат, дори и Ива Митева да е кандидат за премиер

OFFNews 24 август 2021 в 21:19 9880 7

Снимка parliament.bg

Нашата позиция не е променена, тя остава каквато беше вчера и оня ден. За себе си не виждам логиката при първия мандат да не се подкрепи нещо, което след това ни се предага в третия, заяви пред БТА заместник-председателят на ПГ на "Има такъв народ" Ивайло Вълчев.

Ние няма да променим позицията си, каквато сме я заявили. Нашата позиция не е тайна, беше изразена от нашия лидер, ние сме открити в позицията си към българското общество, повтори и Станислав Балабанов от ИТН.

Ива Митева е прекрасен професионалист, вие изхождате от думите на други политически лидери, които се опитват да играят ролята на умиротворители, а самите те бяха в основата въобще да се стига до трети мандат, коментира Балабанов, попитан дали дори реверансът Ива Митева като премиер не смекчава позицията на ИТН.

Не забравяйте от "Изправи се БГ! Ние идваме!" с какво сравниха Ива Митева преди две седмици, сравниха я с порода куче, каза Балабанов.

Ние ще бъдем твърди и последователни, надяваме се суверенът, българският избирател да го вижда, ще видим какво ще прецени на следващите избори, когато и да са те, добави депутатът от ИТН.

Балабанов каза, че след като бъде връчен третият мандат, останалите партии имат 175 депутати, така че могат да направят стабилно правителство. Ако не успеят да го съставят, конституционната логика е, че вървим към нови избори, отбеляза той.

Председателят на парламента Ива Митева беше лаконична в коментара си пред журналисти: "Нека изчакаме президентът да вземе своите решения и да изпълни конституционните изисквания."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14569

7

случайно прочетох

25.08 2021 в 13:59

Много са зле и тия.

8119

5

Nelumbo

25.08 2021 в 07:39

Да не виждаш разликата между първия мандат, който провалихте с предложения кабинет, и третия, който предстои - това е тежък когнитивен дисонанс.
Не, Ива Митева не беше сравнена с порода куче, а поведението ѝ, след късане на споразумение. Но тя изглежда най-читавия човек в тази ерзац партийка.
Е, и баба Мика.

11300

4

yoghurt

24.08 2021 в 23:29

Ако бяхте последователни, да бяхте “изчегъртали” очевидния си плагиат Петър Илиев, щом като обвинявахте финансовият министър за някакво ваше съмнение при негово осъществено извънсъдебно споразумение. Дословно, ето къде е копирал Илиев (подсказка - навсякъде...) https://m.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/08/04/4238258_samo_fakti_ima_li_chasti_ot_chujd_nauchen_trud_v/

11300

3

yoghurt

24.08 2021 в 22:52

Идиоти. Или мафията е разбрала че не стават, и им. епуснала задача да връщат бойко чрез идиотизъм дори по-голям от техният.

7045

2

kokoten

24.08 2021 в 22:17

Така става когато идиоти избират идиоти....следващия път внимавайте кого избирате,българи...то бива,бива идиотия,но тази е вече премного дори и за България.....Вън Продавача на мартеници от политиката...Бог да пази България....