Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ИТН бойкотира собственото си предложение за АПИ, иска парите за всяко министерство да се проверяват

Йорданка Веселинова 14 април 2022 в 18:02 2385 0

Снимка Архив

ИТН бойкотира собственото си предложение за Агенция "Пътна инфраструктура" и иска парите за всяко министерство да се проверяват, стана ясно от изказване на Станислав Балабанов от ИТН пред журналисти в парламента.

Той каза, че ИТН няма да подкрепи нито едно от двете предложения за парите за АПИ - на регионална и правна комисия, като целта е парите да се отпускат с постановление на Министерски съвет.

"Има министър на финансите, има МС - нека те да разполагат с тези средства и да плащат там, където намерят за добре."

Балабанов изрази увереност, че проекторешението за АПИ ще бъде отхвърлено в зала (ПП, ДБ и БСП ще го подкпепят, като отхвърлянето е възможно само с гласовете на опозицията). Той обаче повтори заявката на Тошко Йорданов, че ИТН ще поиска създаване на антикорупционни комисии за всички министерства.

Подава ли Генчовска оставка?

Балабанов коментира и появилия се днес слух, че външният министър Теодора Генчовска ще подаде оставка:

"Това е категорична, абсолютна лъжа. Мога да Ви уверя, че г-жа Генчовска си е на мястото. В момента въобще не се говори и не се обсъжда такъв вариант."

Той смята, че германският външен министър е боравила с фалшиви новини и затова "утре министър Генчовска ще дойде, за да разкаже каква е истината" за преговорите ни със Северна Македония.

"Интересно обаче е за нас защо ПП и ДБ се въздържаха, когато гласувахме предложението за изслушването на Генчовска", допълни Балабанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!