Ирена Анастасова, БСП: В програмата ни има политики за инвестиции в младите хора

Не разбираме оправданията на управляващите за спиране на вноса на руски ваксини, заяви водачът на левицата в Ловеч

OFFNews 08 март 2021 в 10:51 1086 0

"Образованието е мисията и смисълът на живота ми. Това правих в 44-тото Народно събрание, това бих правила и в 45-тото, ако бъда избрана. Политиките на БСП са с грижа за хората, така че всички те ще бъдат обърнати към тях", заяви зам.-председателят на БСП и водач на листата с кандидати от „БСП за България“ за новия парламент от област Ловеч Ирена Анастасова по бТВ, по време на втория предизборен дебат на тази телевизия с участието на кандидати от други политически сили.

По повод справянето с коронакризата от страна на управляващите, Анастасова подчерта, че по време на обиколките и приемните си в страната не е срещнала доволни хора:

"Заливат ни с цифри всеки ден от екрана. Не мисля, че начинът, по който се отпускат средствата, начинът, по който работят институциите, които трябва да отпускат тези средства, работят ефективно, така че няма усещане у хората, че държавата им помага в тази криза".

По думите ѝ още в началото на коронакризата е липсвал погледът на управляващите върху останалите сфери и поради липса на навременни мерки, те са стигнали до състоянието, в което се намират сега.

Във връзка с ваксините в България и настояването на левицата да бъде договорена доставка на руската ваксина "Спутник V", Ирена Анастасова коментира, че тя и колегите й не разбират оправданията на управляващите, тъй като има европейски пример на държави, които я използват и има механизъм това да се случи. "Виждаме примери от други европейски държави, които осигуриха по-голямо ветрило от ваксини и се договориха директно с производителите."

Като един от най-тежките проблеми за България Анастасова открои тежката демографска криза и подчерта, че именно поради тази причина в програмата на левицата са залегнали конкретни политики, които целят инвестиции в младите хора и тяхното социално подпомагане.

В края на дебата зам.-председателят на левицата направи обръщение към българските граждани:

"Важно е да видите какво ви се предлага в този момент, важно е да намерите себе си там, да прецените на кого давате доверието си. Но най-важното е да гласувате. Само активното гласуване може да доведе до по-честни и прозрачни избори; до резултат, който ще ви удовлетвори и ще даде възможност на тези, които бъдат избрани за народни представители да работят по-уверено за България."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови