Инциденти стават политическа тема, а на избори се купуват ромски гласове, обяви Радан Кънев

OFFNews 14 януари 2019 в 19:28 3671 0

Темата за ромите се употребява преди всеки изборен цикъл и „избухва”, когато наближи вот. Това заяви пред bTV Радан Кънев от "Демократична България" по повод случая с пребития от двама роми военен във Войводиново и последвалото събаряне на незаконни къщи и коментари от страна на вицепремиера Красимир Каракачанов. 

„Криминални инциденти се превръщат в политическа тема, излизат на преден план различни видове националисти, издигат се лозунги, събарят се къщи, след което идва изборният ден – купуват се няколко десетки или няколкостотин хиляди ромски гласа”, подчерта Кънев.

Той подчерта, че проблемът не се обсъжда в дълбочина и вместо да се решава, той става все по-тежък. 

„Не можем да допускаме да има демонстрация на един етнос в рамките на българската нация срещу друг и да очакваме да има и обратното. Рано или късно това ще се превърне в много по-голяма драма, отколкото виждаме в момента”, коментира Радан Кънев и допълни, че насажданата двустранна агресия е опасна и трябва да бъде спряна.

Според него законите ни са достатъчно строги, но не се прилагат ефективно, 

Когато говорим за тази системна престъпност, за незаконни постройки и отношения между малолетни, то във всички тези случай се говори за едно и също – продължаващо беззаконие, което се шири в нашата държава, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews