И в министерството на спорта са раздавани 100% авансови плащания

OFFNews 04 юли 2021 в 09:54 2725 0

Снимка Кадър: Нова ТВ

И в министерството на спорта, както в министерствата на обраната и в регионалното развитие и благоустройство са извършени 100% авансови плащания.

Това стана ясно от думите на министъра на спорта Андрей Кузманов, който пред Нова ТВ обясни, че между 23 и 29 декември са сключени 14 договора за около 11,5 млн. лева. 

"При седем от тези договори титулярът е един и същ - един и същи човек и адрес. Фактурите са с номер 0001, тоест първа фактура. Оказа се, че според подписан анекс към договора, в който плащанията трябва да бъдат поетапно - парите са преведени авансово на 100 процента", заяви той.

Кузманов добави, че до вчера е трябвало фирмите да му изпратят на какъв етап са и какво са направили. "Обяснявам си го с това, че е било около нова година - дядо Мраз е раздал подаръци", каза още той. 

Относно Българския спортен тотализатор министърът посочи, че той работи и няма да спре да работи. "След излизането на списъка "Магнитски" беше нормално да погледнем с кой и какви фирми работи министерството. И установихме, че ТОТО-то работи с "Декарт" - фирма на Васил Божков", заяви министърът на спорта. 

По думите му Спортният тотализатор ще продължи да изплаща печалби и прекратяването на дейността му не стои на дневен ред.

"Текат проверки непрекъснато. Има много интересни факти и част от тях са дадени на компетентните органи, подчерта министър Кузманов.

Ресорният министър е категоричен, че проверките ще продължат и не са продиктувани от някакъв реваншизъм. "Седейки на този пост - аз и екипът ми, сме длъжни да бъдем пред обществеността да сме открити, прозрачни и да се спазва законът", подчерта спортният министър.

Относно нахлуването на Станислав Недков-Стъки и група борци по ММА в спортното министерство, Кузманов обясни, че няма конфликт с предшественика си и с председателя на федерацията по ММА.

"Парите на Недков не съм ги дал аз, а Кралев, трябваше към него да се обърнат, добави ресорният министър", каза още той. 

Кузманов допълни, че за него е скандално, че една федерация по ММА взима едни суми, а олимпийски федерации взимат по-малко пари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews