И Маринела Арабаджиева в листите за следващия парламент

OFFNews 07 юни 2021 в 16:50 6135 0

Обвинената за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни измами заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев - Маринела Арабаджиева, ще се кандидатира за депутат в 46-ото Народно събрание от листата на Движение "Заедно за промяната" в Бургас. Там тя е поставена на пето място.

Маринела Арабаджиева е втората обвиняема, която се кандидатира за парламента. Преди нея в надпреварата се включи бизнесменът Миню Стайков, но от партия "Бригада". Общото е, че и двамата са част от бургаските листи.

Миню Стайков е клиент на прокуратурата по обвинение за данъчни измами, пране на пари и акцизни стоки без бандерол. Стайков прекара над 2 г.  в ареста, в момента той е под домашен арест. Напоследък той нашумя и покрай скандалните разкрития на земевладелеца Светослав Илчовски, който обяви, че е има видео за издевателства над Стайков в ареста. Миню Стайков отрече. 

Според Закона за избиране на народните представители „по време на предизборната кампания регистрираните кандидати за народни представители и
застъпниците не могат да бъдат задържани и привличани към наказателна отговорност освен в случаите на заварено тежко престъпление“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови