Христо Иванов: Референдумите по наистина основоположни въпроси са кретения

OFFNews 24 юни 2016 в 20:48 16501 15

Снимка БГНЕС

Христо Иванов.

"Най-важният непосредствен урок за нас от Брекзита: референдумите по наистина основоположни въпроси са кретения.

Когато даден въпрос се решава като част от нормалния политически процес - всяко решение е до следващите избори, когато може да се пререши.

Когато обществата се опитват да решат един въпрос "веднъж завинаги" с референдум, всъщност си връзват ръцете, защото се отказват от възможността да го решат внимателно и според развитието на събитията. Не е умно това никак.

Най-голямото ни непосредствено предизвикателство - как онези от 200 000 наши сънародници от Англия, които ще искат да останат в ЕС, да го направят в България. (Първа подсказка - ако поканата всъщност е за Евразийския съюз - това няма да е никак привлекателно)."

Коментар на бившия министър на правосъдието Христо Иванов, публикуван в неговия Facebook профил

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

12

Лопе де Вега

25.06 2016 в 08:21

Бокер тов у меворах! Жалко, че нямам иврит. Как сте, благородна Принцесо? Изглежда ли малко по-светъл деня от вчера? Дали най-буйните се поуспокоиха малко? Все пак има да стават кой знае какви събития и промени. Повече търпение и по-малко тръшкане. Преживяхме социализъма, ще преживеем и това чудо. Тоест вие, по-младите.

Може ли да се поинтересувам като как е обстановката в двореца?

Моите почитания!
Винаги Ваш Л.де В.

Поздрав!

29217

10

Лопе де Вега

25.06 2016 в 07:20

Мнозинството по определение винаги греши! Това не значи, че трябва да му се отнеме правото на глас и мнение. Това значи, че управляващите в момента трябва внимателно да проучат това мнение и да решат кой метод подхожда най-много за решаване на конкретна политическа задача. Не е лесно, нали? Затова мнозинството трябва да си носи отговорността, когато избере неподходящи управляващи, а не да мрънка и хленчи, че ние ги избрахме, а те ни онождат.

Като политик Христо Иванов е редно да си мери приказките. Не, не му налагам цензура, но е очевидно, че има неща, които могат да бъдат казани в по-мека форма или по-добре - да бъдат премълчани.

Поздрав!

12586

6

ramones79

25.06 2016 в 00:14

Много съжалявам да прочета такива думи от г-н Иванов. Дотук имаше пълните ми уважения. Дано е било плод на емоции, защото ако е сериозен - това означава, че този човек не е демократ. (а какво е не знам)