Групата на ПП-ДБ в Общинския съвет в Плевен се разпадна

OFFNews 25 април 2024 в 10:32 1267 0

Общински съвет Плевен

Снимка ОС - Плевен

Общинският съвет в Плевен

Групата на коалиция "Продължаваме промяната–Демократична България" (ПП-ДБ) в Общинския съвет (ОбС) в Плевен се разпадна. В началото на днешното заседание председателят доц. Иван Малкодански съобщи, че е внесено искане от д-р Павлин Стефанов за напускане на групата на ПП-ДБ, предаде БТА.

"След това искане той вече е независим общински съветник. Поради намаляване броя на общинските съветници в групата от трима на двама, а съгласно нашият Правилник група в Общинския съвет може да бъде съставена минимум от трима общински съветници, то и Наталия Цанева, и Людмил Софрониев също стават независими общински съветници", поясни доц. Малкодански.

Наталия Цанева е и заместник-председател на ОбС-Плевен, което доведе до въпрос в залата дали при това положение тя запазва поста си. Доц. Малкодански обясни, че заместник-председател се издига от група общински съветници и няма основание той да бъде премахнат от този пост заради разпадане на групата, освен ако има изрично предложение.

След тази промяна групите в Общинския съвет на Плевен са осем като най-многобройна е тази на ГЕРБ с осем общински съветници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков