ГЕРБ: Жертва сме на вулгарна целувка между БСП, ДПС и „Атака“

Елица Мартинова 22 декември 2013 в 14:59 3094 7

Бойко Борисов и Цветан Цветанов

2013 г. е била тежка за ГЕРБ, защото партията е станала жертва на огромна несправедливост от страна на „най-неестествената коалиция“, която се е родила от „вулгарната целувка“ между БСП, ДПС и „Атака“.

Такава равносметка е представена в поздравителния адрес на ПП ГЕРБ, подписан от председателя на партията Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов.

В писмото си ГЕРБ се оплакват, че са спечелили изборите през май, но легитимната възможност да управляват им е била отнета. Според ръководството на партията в момента властта е „узурпирана“ от най-неестествената коалиция.

„Победиха ни не с аргументи, а с гигантски медийни и институционални манипулации, не с управленски програми, а с режисирани сценарии след провокирани от тях демонстрации, не с лостовете на демокрацията, а с агентурните прийоми на комунистическата тоталитарна система, която ги създаде. БСП, ДПС и Атака се обединиха в най-вулгарната си целувка, единствено в името на унищожаването на ГЕРБ и разграбването на всичко, което постигнахме в годините, когато управлявахме държавата“, пише ръководството на ГЕРБ.

Борисов и Цветанов подчертават, че резултатът от войната срещу партията им е пагубен за България.

„Правителството трупа огромни дългове, за да купува гласовете на възрастните и социалнито слабите хора за наближаващите избори. Неадекватното и некомпетентното управление изправи пред фалит енергетиката, срина системите за сигурност в страната, замрази развитието на инфраструктурата, изгони инвеститорите, разруши пенсионната система, изправи пред колапс здравеопазването и образованието, провокира етническо напрежение“, пишат в поздравителния си адрес Борисов и Цветанов.

От ГЕРБ си пожелават да запазят твърдост на духа и характера, за да могат да „гледат без срам децата си след време“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови