ГЕРБ се отметна. Вече не иска импийчмънт на президента

OFFNews 07 февруари 2020 в 12:28 3075 4

Снимка БГНЕС

ГЕРБ няма да инициира или подкрепи импийчмънт на президента Румен Радев. Това стана ясно след заседание на Изпълнителната комисия на партията. 

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че "България няма ползва от война между институциите". "Няма да инвестираме в политическо противопоставяне", допълни Дончев. 

Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ, е категорична, че войната между институциите не е по инициатива на партията и че това няма да е в ползва на българските избиратели. Тя добави, че въпреки това ГЕРБ е трябвало по някакъв начин да отговори на предизвикателството.

В отговор на публикациите на Корнелия Нинова от Брюксел, която твърди, че ГЕРБ са предлагали коалиция на левицата, Дариткова заяви, че никога не е предлагано на БСП съвместно правителство.  

"Имаме категорично решение на конгрес на ГЕРБ, че няма да се коалираме с БСП. Всъщност нашите колеги от опозицията в парламента от БСП продължават да следват своята политика чрез внушения и мантри, за да привличат вниманието върху себе си. Ние винаги сме залагали на прагматичната политика, политика, която се провежда в интерес на хората и ще продължим в същия дух", допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

4

Нострадамус

08.02 2020 в 11:46

Уплашиха се герберунгите! Два на нула за Президента Радев. Браво г н Радев! борисоФ заплаши Президента с гешеФ и той свали доверието си от него, заплашиха го с импийчмънт и той им каза, че Народа е с него и ще се напълнят само площадите, а не язовирите и хладилниците...

3900

2

Billy111

07.02 2020 в 15:48

Не може да бъде, никога досега не са го правили....За първи път се отметват!!!

705

1

order

07.02 2020 в 13:30

Е защо се абихте с тая политическа поръчка на ГЕШТ@ПО ....а и той горкият не можа да я изпълни качествено и сега може и да го панделосват къде 5 годинки....