ГЕРБ показа 'офиса' на малоимотното лице, купило фирма от Румен Спецов (видео)

OFFNews 14 юни 2021 в 15:06 9525 3

"Офисът" на малоимотния Данаил Николов, който е купил фирмата на шефа на НАП Румен Спецов, се намира в изоставена кирпичена къща в драгоманското село Ялботина. 

Видео от мястото публикува на страницата си във фейсбук ПП ГЕРБ, а проверката е направена от Тома Биков и Александър Иванов. 

Изоставената къща е потънала сред храсталаци и бурени, показват кадрите. 

Г-н Данаил Николов, на когото Румен Спецов е продал фирмата си, има шест присъди за кражба. Последната е от 2012 г. Собственик е на 23-24 фирми с милиони левове задължения към хазната. Които сега г-н Спецов трябва да събере, пише Тома Биков в публикацията си. Г-н Данаил Николов е "убедил" Румен Спецов да му продаде фирмата си за "крупната сума" от 500 лева. Това вероятно е някаква "харвардска иновация" - да купиш фирма за 6 милиона за 500 лева? Какво казва министърът на финансите Асен Василев за тази схема, която има профила на ДДС измама? Подал ли е Асен Василев сигнал до прокуратурата във връзка с Румен Спецов? Продължават ли Румен Радев и Асен Василев да стоят зад гърба на Румен Спецов, който по всички стандарти има профила на човек, който е извършвал ДДС измама?, пише още Биков. 

Обвиненията към шефа на НАП са, че през 2016 г. е продал фирмата си "Гранекс Трейдър" на малоимотно лице, докато срещу нея тече данъчна ревизия, която установява огромни задължения към фиска. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3162

3

Grigor Arssov

14.06 2021 в 18:59

"Тома Биков дори си позволява да посочи, че въпросната порутена кирпичена къща в Ялботина е седалище на фирмата, доскоро собственост на Спецов. Уви, това не е така. Адресът на фирмата, който е наличен и в Търговския регистър, е съвсем друг и е в София."
https://mobile.frognews.bg/article/219631/