17 социалисти са номинирани за лидер на Столетницата

OFFNews 24 март 2016 в 21:49 4613 8

Снимка БСП - пресцентър

Към момента са номинирани 17 кандидати за председател на БСП, съобщи зам.-председателят на партията Бойко Великов на пресконференция на "Позитано" 20.

Той представи по азбучен ред номинираните до този момент кандидати за председател на БСП:

Атанас Мерджанов, Атанаска Тенева, Валери Жаблянов, Георги Гергов, Дора Янкова, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Милко Багдасаров, Михаил Миков, Румен Гечев, Румен Овчаров и Янаки Стоилов.

До края на кампанията трябва да се проведат общо 300 конференции и общи събрания в БСП. До момента са проведени 58 заседания на общинските и районни конференции. Номинирани, от началото на кампанията досега, са 17 кандидати за председател на БСП, има 10 кандидатури за председател на Общопартийната контролна комисия, 126 са кандидатите за членове на Националния съвет, каза Великов.

"По повод лансираната сериозна кандидатура на Ивайло Калфин за президент от АБВ, зам.-председателят на БСП отбеляза, че той е загубил от най-слабия български президент след освобождението на България от турско робство до ден днешен." - съобщават от пресцентъра на БСП.

Трудно ми е да си представя какъв би бил неговият резултат, ако кандидат за вицепрезидент не беше Стефан Данаилов, коментира Великов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови