"ГЕРБ и ДПС имат уговорка за референдума"

ОFFNews 04 юни 2015 в 18:32 4407 8

Георги Първанов.

Георги Първанов заяви пред bTV, че ГЕРБ и ДПС са се договорили за референдума и истински диктуващите пряката демокрация у нас са Движението за права и свободи.

Думите на бившия президент идват, след като в Народното събрание не бяха приети предложенията на АБВ за предстоящия референдум. Деуг повод е и негова среща с Бойко Борисов, по време на която Първанов не е останал убеден в действията на управляващата партия.

„Това, което стана днес, може да се изтълкува като един опит да се отложи отново пряката демокрация. Нежеланието на ГЕРБ да приеме други законови предложения. Някой друг, най-вече ДПС, диктува как да се развива пряката демокрация. На есен ни чака една имитация. Разочароваме хората и ги отблъскваме от идеята за пряката демокрация", смята той.

Според него за всички е видно, че ГЕРБ и ДПС работят в комбина.

"Ползата е, че ДПС е една от малкото формации, които не са заинтересовани да се случи този референдум, особено в частта за задължителното гласуване. ГЕРБ играе играта на ДПС. ГЕРБ печели средно стратегически с оглед на президентските избори”, смята Първанов.

Бившият президент не коментира дали ще се кандидатира на следващите избори за държавен глава, защото е много рано още, но заяви, че в АБВ има достатъчно кадърни хора, които биха могли да го направят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови