ГЕРБ готови на отстъпки пред протестиращите автобусни превозвачи

OFFNews 14 юни 2018 в 12:42 2069 0

ГЕРБ са готови на отстъпки пред автобусните превозвачи, които в знак на протест ще спрат работа днес между 14 и 15:30 часа. Те настояват да бъде оттеглен законопроект за създаване на Автомобилна камара, който е предложен от ГЕРБ, "Обединените патриоти" и "Воля".

"Не бихме казали категорично дали Законът за автомобилната камара ще бъде оттеглен или не, но искаме да има диалог. Под такава форма сме готови на компромиси", каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него БСП за пореден път използва подобна тема, за да "нажежава напрежение в обществото", а законопроектът целял да се ограничи не само сивият сектор, но и да се намалят тежките пътни инциденти.

"Много са тежките пътнотранспортни произшествия, които завършват със загуба на човешки живот. Транспортните фирми в една или друга форма са участници в тях. Нека да видим защо това се случваше досега и дали с тази камара няма да се подобри тази среда на работа", каза той.

Още вчера социалистите обявиха, че законът за създаване на автомобилна камара трябва да бъде изтеглен. Причината- според тях той е лобистки и е пореден удар върху транспортния бранш. Тогава и"Обединените патриоти", които са част от управляващата коалиция, също заявиха, че може би е по-добре текстовете да бъдат оттеглени, но ще имат окончателна обща позиция след среща на цялата група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews