Георги Първанов няма да е общ кандидат за президент на БСП и АБВ

OFFNews 03 юни 2016 в 09:56 3566 1

Снимка БГНЕС - архив

АБВ е естествен партньор на БСП, но Георги Първанов няма да е общ кандидат за президент на двете партии. 

Това заяви Костадин Паскалев, член на Изпълнителното бюро на БСП, по бТВ. Бившият благоевградски кмет подчерта, че не се чувства подготвен за поста, а Стефан Данаилов е харизматична фигура, но здравословното му състояние не позволява да участва в надпреварата. Той посочи, че предстои референдум вътре в БСП за това дали трябва да се водят разговори както с формацията на Георги Първанов, „патриотичните партии” и ДПС. Трябва да има и диалог с ГЕРБ по националните приоритети, независимо че целта на БСП е да създаде алтернатива на сегашната власт, обясни Паскалев. 

Той призна, че през последните години „до голяма степен” го е било срам от ставащото в БСП. „По времето на един качествен човек, Орешарски, се случиха неща в БСП, които бяха абсурдни – изпусна се партийният контрол върху председателя на партията и хората около него, които сринаха партията”, посочи Паскалев.

По думите му кръгът около Сергей Станишев е вземал „елитарни решения”, които не обяснявал на партийните членове и така се стигнало до „изгорилия” кабинета на Пламен Орешарски избор на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. След това Михаил Миков върнал БСП в правилната посока, но промените не вървели с нужното темпо.

"В Правец се поднасят венци на паметника на Тодор Живков. Точка", коментира Паскалев поклонението на ръководството на БСП пред монумента на Живков в родния му град преди дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

1

Какавидков

03.06 2016 в 10:23

Това са червените бокуци.
Българския бюджет олекна с 4 милиарда от срива на КТБ по време на "качествения" Орешакски, той плаче че Станишев прееал партията.