Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Георги Кадиев: За БСП аз съм алтернатива на Станишев

ОFFNews 25 юли 2014 в 08:48 2807 5

Георги Кадиев
Георги Кадиев

„Аз знам за себе си, че съм алтернатива. Не съм от кръга на Станишев, не съм участвал в неговите решения, не съм присъствал дори, когато са се взимали”, коментира вътрешният опозиционер в левицата Георги Кадиев.

Пред Нова тв той коментира кандидатурата си за поста председател на БСП.

Предстои в неделя, 27 юли, левицата да избере нов председател след 13-те години на Сергей Станишев на поста.

Всички кандидат-лидери, които разчитат не на собственото си присъствие и идеи, а само на подкрепата на Сергей Станишев, ще загубят, смята социалистът. По думите му сред кандидатите, които подкрепя досегашният председател, са Михаил Миков и Драгомир Стойнев. Според Кадиев е възможно обаче балотажът на конгреса да бъде между Миков и Мая Манолова.

„Аз наистина съм откритие на Румен Овчаров, но сега той ще подкрепи Мая Манолова”, отбеляза Кадиев. Наскоро бившият енергиен министър се обяви за лидер-жена начело на партията. 

Всеки, който твърди, че БСП ще победи на предстоящите парламентарни избори – лъже, коментира още Кадиев.

„БСП има нужда от пречистване. Единственото, което мога да обещая е много работа, много пот, силна опозиция”, каза бившият народен представител.

Делегатите трябва да решат дали да продължава БСП по "станишевски" или искат някаква нова алтернатива, посочи той. По думите му голяма част от тях не са убедени за кого ще гласуват.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews