Quantcast

Генералният секретар на НАТО на визита у нас

Последна промяна на 13 януари 2015 в 12:21 3038 5

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще посети България до края на януари. Предстои официално да бъде потвърдена точната дата на посещението.

Бившият премиер на Норвегия Йенс Столтенберг встъпи в длъжност през октомври миналата година и вече посети прибалтийските републики, които поискаха военна помощ след анексирането на Крим от Русия.

В България Столтенберг вероятно ще разговаря за ангажимента, който държавата пое на срещата на върха на НАТО да увеличава постепенно военния си бюджет до 2% от БВП - ангажимент, който не беше спазен в бюджета за тази година, съобщи БТВ.

От утре започват визитите на световни топ дипломати у нас.

В сряда пристига външният министър на Великобритания Филип Хъмънд. Aнглийският дипломат ще се срещне с президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и външния министър Даниел Митов.Официалните разговори ще се състоят в 15.20 ч. в сградата на Министерството на външните работи. Основните теми, които ще бъдат дискутирани са актуалното състояние на двустранните отношения и перспективите за тяхното разширяване, сътрудничеството в рамките на Европейския съюз, особено в контекста на кризата в Украйна, реформите на ЕС, борбата с тероризма, общата външна политика на Съюза и регионалната сигурност.
На 15 януари в София пристига държавният секретар на Съединените щати Джон Кери, за да разговаря с българските власти по въпросите на сигурността и енергетиката. В центъра на разговорите между Кери и българските официални власти ще бъде "енергийната независимост на страната", съобщиха от Държавния департамент. 

От външно министерство са категорични, че визитите са планирани преди събитията в Париж.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.01 2015 в 00:41

Взимам си думите назад. Тъпите ОФФци ме подведЪха с тая фотка. Значи не знам кой е на нея, ма не е въобще Генералният Секретар на НАТО.

Ето снимки на Jens Stoltenberg - Генералният Секретар на НАТО:
https://www.google.bg/search?q=Jens+Stoltenberg&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=6pu1VI6JMcz6UJCphPgO&ved=0CAgQ_AUoAQ&bi w=1920&bih=955

Изключително благообразен и интелигентен на вид млад човек, с впечатляваща биография. Изобщо няма вид на "мека китка", както досегашните. Най-после в креслото на Manfred Wörner седна достоен продължител. Надявам се под негово ръководство тази организация да еволюира към по-добро, и да скъса с досегашния слугинаж към ФАЩ.

Спокоен съм, че НАТО е в добри ръце.

https://www.youtube.com/watch?v=VrRV1q9_JxI

13.01 2015 в 20:00

Вече дори не им следя имената на главатарите на педероатлантическия пакт. След великият Манфред Вьорнер, последният истински Генерален секретар на НАТО, от него насам са повечето МЕКИ КИТКИ. Хеле по тоя.

13.01 2015 в 14:24

Това на снимката хич не ми прилича на Генералния секретар на НАТО :-)
http://www.nato.int/cps/en/natohq/who_is_who_49999.htm?

13.01 2015 в 13:58

@ Ученика - дано им поиздърпат ушите на нашите, че ми писна вече от простотиите на родните дебили!

13.01 2015 в 13:30

Това, че в един месец идват толкова важни хора ме кара да се надявам, реформата у нас най-накрая може и да тръгне. От 2001 год. уплавлението на България заприлича на борба между мафиотски кланове и определено нямаше нищо общо с нуждите на обикновения избирател. Дано това, че сме във фокуса на вниманието, да помогне за проветряването на мухлясалата политическа система.