Ген. Атанасов: Беше ли Борисов лоялен на РБ, когато "отсвири" Веселин Вучков?

ОFFNews 17 ноември 2016 в 19:47 8782 7

Ген. Атанас Атанасов.

"Не знам всъщност кое е по-доброто - дали да се приеме този бюджет, или да не се приеме", заяви пред БНТ депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов по отношение на дебатите за бюджет 2017.

Според него положението е сложно, защото бюджетът е единствения закон, който се внася от правителството, но който след гласуване на първо четене може да се изменя от депутатите, не от министрите, и евентуални промени потенциално биха направили бюджета лош.

Той даде пример, че дефицитът може да скочи в един момент драстично, ако се приемат всякакви популистични обещания. 

"Може би е разумно на първо четене да се приеме този бюджет, но след това как ще се удържат предизборните страсти от различните представители на политическите сили, когато започнат да се правят някакви бомбастични предложния. Това ми е притеснението", обясни политикът.

Според него лошият резултат на Цачева е в резултат на протестен вот срещу лошата политика на Бойко Борисов, а не срещу личността на кандидатката. Той даже подозира, че оставката на правителството е лично решение на премиера, което не е съгласувано с неговите съпартийци.

"Ако някой вземе третия мандат, ще го направи само с цел да си прави ПР. Не може да бъде събрано за съжаление монолитно мнозинство в този парламент за ново правителство. Това е очевидно и не е необходимо да измъчваме хората с определени експерименти. Хората искат промяна на статуквото и промяна на изборните правила и сега започна да се говори, че няма време как това да се случи", коментира бъдещето на кабинета и изборите.

Атанасов също така отрече РБ да е бил нелоялен партньор, като изтъкна, че верността изисква насреща ответна лоялност. Той запита, бил ли е Борисов лоялен на Реформаторите, когато "отсвири бившия вътрешен министър Веселин Вучков и отказа да демонтира ДС модела в структурите за сигурност".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

6

SC

18.11 2016 в 09:38

Интересно е как политиците започват да говорят разумно чак когато властта им се изплъзне.

12738

5

Mr Hivaga

17.11 2016 в 22:33

Странно не ,че нещо но да питат Ген. Атанасов за бюджета при положение ,че ДСБ я имат я нямат 5-6 депутата , 10 да са :) е смешно. Да питат по-добре патриотичните партии, ДПС, БСП няма логика да питат някого от когото нищо така или иначе не зависи.

13056

3

Какавидков

17.11 2016 в 20:42

Трай Трайо за зелена трева.
Това ще се промени само ако Костов влезе в затвора за Мариците.

13056

1

Какавидков

17.11 2016 в 20:26

Тоя плашимухарник що задръства ефира с 0.5% избиратели?