Атанас Атанасов: Всяка сряда в 9 ч. Борисов и Цацаров решават какво предстои

Антония Чорева 26 октомври 2016 в 12:42 8579 3

Всяка сряда в 9 часа премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров имат среща, на която решават какво да се договорят и какво предстои. Това обяви в парламента депутатът от ДСБ Атанас Атанасов. Той и лидерът на партията Радан Кънев дадоха пресконференция, в която упрекнаха прокуратурата за системната й намеса в предизборните кампании на България. 

Според ДСБ тази намеса е ясен знак за разпад на институциите и подмяна на принципа на законността в модел на обслужване на политически интереси. 

ДСБ визират последното решение на прокуратурата да повдигне обвинение срещу бившия министър на енергетиката Делян Добрев за безстопанственост по отношение на сделката с АЕЦ "Белене".

Според Радан Кънев мълчанието на основните партии е знак за зависимост и страх. Кънев е категоричен, че основната отговорност за тази зависимост е на ГЕРБ. 

"Макар отново да е основен потърпевш, ГЕРБ не взе поука от случая "Костинброд" и допуска той да се повтаря във всяка предизборна кампания", каза Кънев. Той даде за пример казуса с КТБ, както и този с АЕЦ "Белене". 

От своя страна депутатът Атанас Атанасов каза, че границата между изпълнителната власт и прокуратурата е размита. "Забележете също, че срещу ДПС операции на прокуратурата няма", каза в заключение Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

27.10 2016 в 12:07

Лошо ми е....

13056

1

Какавидков

26.10 2016 в 17:33

Кои беа тия Сульо и Пульо?