Ген. Атанасов: Аз подписвам листите за НС и нося отговорност за това

OFFNews 14 октомври 2021 в 08:31 5014 0

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

Винаги при финалното редене на листите има някой, който е недоволен. Аз подписвам листите и нося отговорност за това. След изборите ще се свика нашият национален форум. 

Това заяви съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов по Нова тв, като коментира исканите оставки на Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева от Методи Лалов, както и недоволството от подредбата на листите в София и Варна

Готов съм да се извиня на всеки, който се е засегнал от някакви мои действия, допълни той. Трети избори правим тази година, не само избирателите, и партийните активисти са изморени и изнервени, коментира ген. Атанасов. 

Преди 4 години съм предупредил ръководството на "Да, България" как се държи Методи Лалов, допълни той. 

Подкрепихме Лозан Панов, защото той винаги е бил независим човек, като коментира думите на Панов, че е трябвало и ГЕРБ, и ДПС да бъдат поканени на разговори за съставяне на правителство в 46-ото Народно събрание. 

Що се отнася до Румен Радев - той подкрепи протестите, но в ИК има 27 агенти на бившата ДС, да си ги носи на рамо, каза още Атанасов. 

С ГЕРБ няма да разговаряме, категоричен бе той. 

Този човек Стефан Янев горе-долу се справя със задачите. Ще търсим обаче ярка личност, която може да преведе България през кризите, коментира Атанасов вариант за следващ премиер на страната. Най-нормално е тази фигура да бъде излъчена от всички партии в следващата управленска коалиция, това е въпрос на преговори, категоричен бе лидерът на ДСБ. 

Атанасов уточни, че все още никой от "Продължаваме промяната" не се е свързвал с ДБ за разговори за споразумение. Народът е казал: "Ако беше лесно, нямаше да се падне на нас", ще се справим, увери той. Да видим резултатите от изборите, какво ще ни отредят хората, подчерта Атанасов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови