ГДБОП разби въоръжена група за трафик на наркотици (видео)

OFFNews 21 март 2016 в 14:59 4153 0

ГДБОП разби въоръжена група за трафик на наркотици на територията на България. Разследващите се натъкнали на групата пир проверка на ремарке, в което е открит тайник. В него имало укрити 25 пакета с 27.879 кг прахообразно вещество, реагирало при наркотеста на кокаин. 

Задържани и обвинени са Пламен Йорданов Попчев, Васил Цветолюбов Цветков, Димитър Юлев и Аня Маринова. 

При претърсвания на домашните адреси на задържаните са намерени и иззети количества марихуана, картечен пистолет със 140 патрона и заглушител, четири сака с остатъчно количество прахообразно вещество, реагирало на хероин, метамфетамин, телефонни апарати, сим карти и различни технически средства. В лек автомобил „Опел Зафира“, ползван от П.П. и А.М., също е открит тайник за трафик на наркотични вещества.

Задържаните са обвинени за това, че от септември 2015 г. до 18 март тази година са участвали в организирана престъпна група, ръководена от Пламен Попчев, която е създадена за трафик на наркотици и разпространението им на територията на страната ни. Групата е въоръжена, а в дома на ръководителя ѝ е открит и иззет автоматичен пистолет "Узи" със заглушител и 140 патрона към него.

"Част от групата е задържана по подаден от нас сигнал до колегите Германия", поясни зам. главният прокурор Борислав Сарафов.

ГДБОП работи много добре, заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова на брифинг, на който бяха оповестени резултати от мащабни успешни реализации, проведени под наблюдението на Специализираната прокуратура. "Резултатите са изключително впечатляващи и обществено значими", посочи тя. ГДБОП работи много добре. Всеки ден има операции. Координацията с прокуратурата и партньорските служби е на едно изключително добро ниво, постигнат е отличен синхрон в действията между служителите в ГДБОП и секторите във Варна, Плевен и София област добави вътрешният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови