Quantcast

МВР откри наркотици и оръжия при акцията срещу "бухалките" на пътя

OFFNews Последна промяна на 11 март 2016 в 12:45 7271 5

При акция срещу кортежите МВР откри наркотици и оръжия

19 души са отведени в полицейските управления в София след снощната акция на МВР срещу частните кортежи. Проверени се 850 автомобила и 950 души. 51 от тях били с криминални регистрации. От тях 19 са отведени в районни полицейски управления за проверка на съпричастност към извършени различни криминални деяния, съобщиха от МВР. За 73- ма от проверените е установено, че носят огнестрелно оръжие, предстоят проверки дали оръжието е законно и дали са валидни съответните разрешителни за неговото носене.

В хода на операцията, снощи са задържани трима мъже, в чийто автомобил са намерени наркотични вещества, 2 мачете и сгъваеми палки. Наркотици са открити у още един мъж, станал обект на проверка.

4 от проверените автомобили били със затъмнени стъкла, а при един от тях е имало основателни съмнения за интервенция върху рамата.

Продължават специализираните полицейски проверки на територията на столицата, уточняват от МВР. Действията са част от цялостния план за противодействие на престъпленията в София и следване на принципа за нулева толерантност към противообществените прояви и арогантното поведение на пътя. Стартиралата преди няколко дни акция продължава, като пунктовете за проверка се преразпределят на базата на предварителни анализи.

СДВР изразява надежда гражданите и гостите на столицата да проявят разбиране при евентуално създадени неудобства и затруднения в придвижването по пътната мрежа

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.03 2016 в 17:16

Отново имитация на дейност, нашите милиционери трябва да разберат, че работата им трябва да се върши ежедневно и ежечасно, а не само на "акции" от време на време!

11.03 2016 в 16:55

С акции не се постигат трайни резултати, но пък без акции не се постигат никакви резултати. Факт е, че в обществото напоследък се надигна сериозно недоволство и засилено гражданско самосъзнание, което преля в политически реакции, които пък преляха в реални действия на улицата. Може да е малко, но го има. Преди го нямаше и това. А от нас зависи дали ще продължи.

11.03 2016 в 16:31

Ми и аз държа палка в колата, но никога не съм я използвал. Тя е когато нямам избор да се избегнат разправии и нападателите са повече от един. Не разбирам какво ще постигнат с такива акции, като повечето от тия разбират предварително, че ще се провеждат тия акции. Трябва постоянен контрол, а не да се разхождат хулигани, мислещи се за мутри, като сложат шапката с козирката и бият хора за едно поглеждане.

11.03 2016 в 13:34

Всико това е да се хвърля прах в очите на хората, да се отчита дейност.От соца е останало.

11.03 2016 в 13:30

И като мине акцията после кой ще проверява? С акции не се постигат трайни резултати, защото те са само за определен период от време. Това е все едно човек да се къпе веднъж в годината и да очаква да е чист целогодишно. Трябва да има постоянен стандарт на работа, а не като стане някакъв битов инцидент да се тръби че се прави акция. Разбирам да е избягал някой опасен затворник да се прави акция като някакво изключение, но при системна липса на резултати една акция не може да промени системната работа.