МВР откри наркотици и оръжия при акцията срещу "бухалките" на пътя

OFFNews 11 март 2016 в 12:45 7962 5

При акция срещу кортежите МВР откри наркотици и оръжия

19 души са отведени в полицейските управления в София след снощната акция на МВР срещу частните кортежи. Проверени се 850 автомобила и 950 души. 51 от тях били с криминални регистрации. От тях 19 са отведени в районни полицейски управления за проверка на съпричастност към извършени различни криминални деяния, съобщиха от МВР. За 73- ма от проверените е установено, че носят огнестрелно оръжие, предстоят проверки дали оръжието е законно и дали са валидни съответните разрешителни за неговото носене.

В хода на операцията, снощи са задържани трима мъже, в чийто автомобил са намерени наркотични вещества, 2 мачете и сгъваеми палки. Наркотици са открити у още един мъж, станал обект на проверка.

4 от проверените автомобили били със затъмнени стъкла, а при един от тях е имало основателни съмнения за интервенция върху рамата.

Продължават специализираните полицейски проверки на територията на столицата, уточняват от МВР. Действията са част от цялостния план за противодействие на престъпленията в София и следване на принципа за нулева толерантност към противообществените прояви и арогантното поведение на пътя. Стартиралата преди няколко дни акция продължава, като пунктовете за проверка се преразпределят на базата на предварителни анализи.

СДВР изразява надежда гражданите и гостите на столицата да проявят разбиране при евентуално създадени неудобства и затруднения в придвижването по пътната мрежа

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови