Гълъб Донев: Независимо с какво се опитват да ви сплашват - не е страшно да се гласува

Тези, които купуват гласа ви днес, утре ще откраднат от правото ви на по-добър живот, каза премиерът

OFFNews 29 март 2023 в 10:44 1893 1

Гълъб Донев

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Гълъб Донев

Независимо с какво се опитват да ви сплашват - с машините, с видеонаблюдението, с бомбените заплахи по имейл, не е страшно да се гласува.

Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев преди днешното заседание на правителството, след като за трети пореден ден училища в страната получават бомбени заплахи по имейл. 

"Ще е страшно да пропуснем възможността да излъчим достойни хора, които да ни представляват, защото предстоят важни управленски решения, които не може да се отлагат във времето", каза още той.

За предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април Донев посочи, че служебният кабинет е положил много усилия, за да бъдат свободни, честни и добре организирани, въпреки неяснотите и слабостите на бързо гласуваните от предишния парламент промени в изборното законодателство.

По думите му умората от честите избори не променя важния факт, че да гласуваш е израз на основно политическо право. 

"Разбирам хората, които се чувстват подведени, огорчени и обезверени. Те вероятно ще бъдат мотивирани в избора си от негативни емоции. Добре знаем, че когато преобладава ефектът на емоциите, обикновено се стига до дефект на избора", допълни служебният премиер.

Според Гълъб Донев е нужно разумът да вземе връх. "По-добре е пет пъти да обмислим, преди да избираме, вместо пет пъти да избираме без резултат. Мислите кой искате да ви представлява и на кого ще делегирате решенията, от които ще зависи как ще живеем", заяви той. 

Министър-председателят обясни още, че негласуващите също избират, защото когато не го направят, отново участват във формирането на крайния резултат. 

Донев призова българите да не продават гласа си и да не се отнасят безразлично към купения вот.

"Това е предизвестена кражба. Тези, които купуват гласа ви днес, утре ще откраднат от правото ви на по-добър живот", категоричен е той. 

По думите му вотът за парламент не е хазартна игра и нямаме по-важно занимание тази неделя от прякото участие в поредните парламентарни избори. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки