Гълъб Донев на последното заседание на МС: Държавата не е за частно ползване

OFFNews 01 февруари 2023 в 10:43 1620 1

Министерски съвет

Снимка БГНЕС, архив

Това е последното заседание на този състав на Министерския съвет.

Във всичките си действия се ръководихме от Конституцията, законите и интересите на българските граждани, каза служебният премиер Гълъб Донев в началото на заседанието на кабинета, което би трябвало да е последно за това служебното правителство.

Преди шест месеца проявихте смелост, а може би и доза безразсъдство, когато приехте да сте министри и да се откажете от правото си на лично спокойствие, обърна се Гълъб Донев  към министрите.

Въпреки сериозните нападки, провокациите и проблемите, показахте здрави нерви и характер в битките, които водихме, да върнем държавата на хората. Защото държавата принадлежи на хората, а най-добре управлява този, който е готов да се раздели с нея във всеки миг. Държавата не е за частно ползване, а е на хората, каза Донев.

Това е последното ни заседание за този мандат - да свършим малко полезна работа за хората на България, добави премиерът.

Вече е ясно, че Донев ще оглави и следващото служебно правителство след разпускането на парламента. Президентът вече насрочи предсрочни парламентарни избори на 2 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

01.02 2023 в 15:08

Гълъбарникът показа "характер в битките" само и единствено със собственото си тъпоглавие!
Като за последно изпратиха 1 (повтарям един) генератор за Украйна сладурчетата зеленочорапкови...
Обичам да фантазирам, нема ли начин сичките министри у гълъбарника да ги понадуят с компресор, маркуча на който се завира отзад, като цигански коне, подготвени за продан, и после да ги пуснат по Витошка, та да ритаме мачлета на малки вратички!? Уф, прекалено се размечтах...