Филип Попов: Френското предложение за РСМ не е лошо, но БСП няма да го подкрепи

OFFNews 21 юни 2022 в 08:50 2082 1

Филип Попов

Снимка БГНЕС/архив

Според депутата от БСП е възможно правителството да оцелее при вота на недоверие

Френското предложение за Северна Македония не е лошо, но БСП няма да го подкрепи.

Това каза депутатът от БСП Филип Попов по Нова тв. Ние искаме не само гаранции, а предварително изпълнение, да видим някакви стъпки от страна на Скопие преди България да се съгласи да започне преговорния процес за влизане на РСМ в Европейския съюз. 

Трудно е да се даде прогноза за вота на недоверие, но има надежда, че в крайна сметка и други народни представители от „Има такъв народ” ще поемат своята отговорност пред българите, коментира Попов.

„Математиката показва, че е възможно този кабинет да продължи в това издание на Народното събрание. Все още шест народни представители биха могли да променят своето мнение, да защитят бъдещето на България и да бъдат национално отговорни”, смята той. 

ИТН влезе в тази коалиция, за да чегърта ГЕРБ, а преди няколко дни това чегъртане се превърна в една много страстна прегръдка, отбеляза Попов. И допълни: „Тези хора, които излязоха от ИТН, бяха наречени предатели. Вчера на протеста някой каза, че предателите предадоха предателите. Тези, които се обявиха за независими, защитиха обещанията на ИТН”, е неговото мнение. 

Попов коментира думите на държавния глава Румен Радев, който се обяви против политическото номадство. „Президентът странно има доста сходни тези и тезиси с Бойко Борисов, ГЕРБ и всички, които искат да свалят този кабинет. Тази коалиция се обедини срещу модела на управление, срещу който Радев протестира преди време”, допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

1

Mateevk

21.06 2022 в 09:46

Друго от БСП не съм и очаквал! Поредното предателство на националния интерес след оръжието за Украйна.