Еврокомисията към българите: Можете да протестирате, но не нарушавайте обществения ред

OFFNews Последна промяна на 07 август 2020 в 15:26 9396 1

Многократно сме заявявали, че съществува право на мирни протести в държавите от ЕС, заявиха днес говорители на Европейската комисия пред БТА в отговор на въпроси, свързани със събитията в България от последния месец.

Същевременно от ЕК акцентират, че "държавите имат право да предприемат съответните законосъобразни полицейски действия за опазване на обществения ред".

Призоваваме държавите от ЕС да следят за спазването на правата на демонтстантите и за законосъобразността на полицейските действия. Националните правни системи следят за спазването на правата, казват още от Брюксел.

Общата оценка в последния доклад по механизма за сътрудничество и проверка за България е, че напредъкът на страната е достатъчен за изпълнение на целите, поставени при приемането на държавата в ЕС. Същевременно ЕК ясно заяви, че страната трябва да продължи с прилагането на необходимите реформи, особено по отношение на независимостта на съдебната власт и за борба с корупцията. Това наше становище остава непроменено. Преходът към новия механизъм за наблюдение на върховенството на закона в ЕС ще даде възможност на комисията да продължи работата с България, посочиха говорителите на ЕК пред БТА.

Еврокомисията работи на основата на механизми, които следят постоянните предизвикателствата пред върховенството на закона. Не отвръщаме поглед (от събитията в България - бел. р.), с новия механизъм от есента продължаваме наблюдението за върховенството на закона, добавиха те.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3704

1

zuljin

07.08 2020 в 17:19

"Не отвръщаме поглед (от събитията в България - бел. р.), с новия механизъм от есента продължаваме наблюдението за върховенството на закона, добавиха те."

К'во наблюдавате бе КОРУМПЕТА??? Как главния прокурор се вихри като Господ, потъпквайки конституцията и наказателния кодекс... Как инсценира престъпления и вкарва неудобни на олигархията в затвора...

Да ви имам наблюденията!!! Вие сте същите!!!