Еврокомисарят по правосъдие: Очакваме повече резултати от България

OFFNews 08 април 2016 в 14:44 3412 3

"Искаме да видим повишаване на доверието в съдебната ви система", каза еврокомисарят за правосъдие, защита на потребителите и равенство между половете Вера Йоурова, която е на еднодневно посещение в страната.

Според нея, за да падне мониторинговият доклад за наблюдение и сътрудничество има нужда от устойчиви резултати и устойчива политическа воля, каквато тя е видяла в страната ни. "Искаме в разумен срок да съкратим този механизъм, но трябва да се изпълнят задачите", каза Йоурова след среща с правосъдния министър Екатерина Захариева, съобщава "24 часа". 

Една от тези задачи е наказателните дела срещу публични личности, които да завършват с присъди, основани на закона. Тя похвали правосъдния ни министър за усилията, които се правят за подобряване на съдебната система.

Захариева посочи, че на последния Съвет на ЕС през март е обсъждано финансирането на службата и България продължава да е на позиция, че такъв дребен въпрос не може да спре създаването на Службата. „Следва ние заедно всички да намерим решение на този проблем“, подчерта Захариева.

Тя заяви и че България силно подкрепя и досиетата, свързани с проектите на двете директиви за онлайн продажбите и желанието на ЕК да уеднакви правилата и процедурите при онлайн търговията във всички държави с цел защита правата на потребителите. „Това ще бъде голям тласък за икономиките на всички държави-членки.

Ще има по-голямо доверие при извършването на такива продажби, когато те излизат извън рамките на съответната държава“, посочи още министър Захариева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!