Евелина Славкова: Възможна е коалиция ГЕРБ-БСП

OFFNews 11 януари 2021 в 11:09 2306 0

В случай, че ГЕРБ спечелят изборите, по-невероятният сценарий е останалите партии да се обединят срещу тях. Лицемерието, при което всички твърдят, че няма да правят коалиции, вече сме го наблюдавали. Обяснения от типа "в името на народа", "тежка криза" и "държавата да върви" винаги ще се намерят. Това заяви социологът от агенция Тренд Евелина Славкова пред Нова телевизия.

Според нея обаче е напълно възможно да се постави изрично изискване за коалиция с ГЕРБ е следващото управление да е без Борисов.

Възможно е да наблюдаваме коалиции, които към днешна дата изобщо не можем да си представим. Изобщо не изключвам и широка коалиция между ГЕРБ и БСП, каза тя.

"Имам чувството, че всички погледи вече са в президентските избори и разглеждат парламентарния вот като нулев тур на президентския", коментира и Първан Симеонов, изпълнителен директор на социологическата агенция "Галъп интернешънъл", който също гостува в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според него седем политически формации имат шанс да влязат в следващия парламент и прогнозите за това какво управленско мнозинство може да се състави след изборите са много трудни, докато не се видят резултатите от гласуването.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови