ДСБ призоваха ГЕРБ да подкрепят правителство с мандата на ПП

OFFNews 07 октомври 2022 в 19:18 6808 8

ДСБ

Снимка dsb.bg

ДСБ

ДСБ, една от трите партии в "Демократична България", призова ГЕРБ да подкрепят "правителство на реформаторските сили с втория мандат на Продължаваме промяната".

Националното ръководство на ДСБ предлага на коалиционните си партньори от "Демократична България" да бъде взето общо решение на обединението за "неучастие в преговори за съставяне на правителство с мандатоносител ГЕРБ-СДС".

"Базово основание за това предложение е, че КП „Демократична България – обединение" беше създадена като обединение с основна цел отстраняване на ГЕРБ от власт и възстановяване на парламентарната република, провеждане на реформи осигуряващи върховенството на закона, ефективно разходване и децентрализация на публичните финанси, противодействие и пресичане на руското влияние в страната, отстояване на геополитическата ни принадлежност" - заявяват от ДСБ.

"Същевременно, загрижени за националния интерес, в името на изхода от политическата криза предлагаме ГЕРБ-СДС да върне първия мандат като жест на национална отговорност и поемане на политическа вина за управлението си повече от десетилетие. След което да подкрепят създаване на правителство на реформаторските сили с втория мандат на Продължаваме промяната"- призоваха от ДСБ.

"Националното ръководство на Демократи за силна България оценява политическата криза в страната като задълбочаваща се. Считаме, че първа стъпка за излизането от нея е сформирането на редовен кабинет. Тази ситуация обаче не означава, че която и да е политическа сила в страната може да използва нови парламентарни избори като заплаха. Изборите са основен елемент от демократичния процес в страната и пряко проявление на основното конституционно право на българските граждани – да избират и да бъдат избирани" - посочват още от ДСБ.

Позицията им е изпратена до ръководството на ЕНП, което "също проявява загриженост за намиране на изход от политическата криза".

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  -1845

  7

  ob1

  08.10 2022 в 07:02

  сашке, не съди за другите по себе си. Това, че герберастите сте продажници е ясно на всеки.

  -1845

  5

  ob1

  07.10 2022 в 21:17

  Победителят да иска помощ от предпоследния - много победоносно някак, а?
  Смокинов лист му трябва на тиквата, затова вие за евроатлантическа подкрепа. Е няма да му се получи.

  905

  4

  lilianasimeono1

  07.10 2022 в 21:14

  Това вече е вицът на хилядолетието!

  -1845

  2

  ob1

  07.10 2022 в 20:02

  парапетке сашкова, нагло е банкянското животно, което не спря да лъже и плюе по ДБ и ПП, а сега иска да прави правителство с тях. Той го каза, аматьори, счупили държавата, донесли хаос и т.н. мозъчни дрисни, а сега иска подкрепа. Върнали са му по неговата рецепта. Гадно, нали?
   
  X

  Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)