ДСБ подкрепят Терзиев за кмет на София, не искат Лилков да е техен кандидат

OFFNews 17 юли 2023 в 18:28 5113 12

ДСБ

Снимка БГНЕС

Кандидатурата на Вили Лилков не е обсъждана в ДСБ

Демократи за силна България - София "категорично застава зад издигната от нас кандидатура на Васил Терзиев за кмет на София. Столицата се нуждае от коренна промяна на управлението си и екипът на ДСБ, като част от коалицията Демократична България, Продължаваме Промяната и Спаси София, ще допринесем за категорична победа и превръщането на София в модерна европейска столица с прозрачно и компетентно управление".

Това обявиха в позиция до медиите от Демократи за силна България - София.

"Нашите представители в общинския съвет и районните кметства ще бъдат гарант, че дългогодишно отстояваните политики в опозиция, най-сетне ще бъдат осъществени. Кандидатурата на проф. Вили Лилков не е обсъждана в ДСБ, а самият той от години не е активен член. Търсеното разцепление в нашата общност работи единствено за намаляване на шансовете ни за категорична победа на предстоящите местни избори и единствено и само в интерес на статуквото" - заявиха още от ДСБ - София.

В неделя проф. Вили Лилков съобщи, че приема да бъде кандидат за кмет на София, след като политици и интелектуалци започнаха подписка за издигане на кандидатурата му. Сред подписалите се под номинацията на Вили Лилков са Аня Пенчева, Богдана Карадочева, Ваньо Шарков, Васил Георгиев – Кръпката, Ивайло Цветков – Нойзи, Иван Лечев, проф. Йордан Бакалов, Михаил Вешим, Муравей Радев, Надежда Нейнски, Николай Ненчев, Петър Москов - председател на КОД (Консервативно обединение на десницата),Стефан Димитров, Стоян Радев и Теди Москов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

12

случайно прочетох

18.07 2023 в 17:12

Кметът на града (на който и да било град) е добре и да е роден в него.

14469

11

случайно прочетох

18.07 2023 в 17:10

Жалко за подписалите се...Можеха да запазят достойнството си.
"От 1999 г. е общински съветник в Столичния общински съвет в продължение на 4 последователни мандата. От 2011 г. е 2 мандата заместник-председател на Столичния общински съвет и председател на групата съветници на партията.[3">[1">"

Вили Лилков не разбрах какво точно свърши за града през всичките тези години в СОС, освен да назначи сина си в ГМ.
На 68г дали с младежки плам ще сбъдне мечтите на софиянци да не се крадат парите от данъците им за вълци, УС на "Пазари Запад", екскурзии на общинари и т.н..

Играта със надеждите ми от 1989г свърши и ще гласувам за Терзиев, въпреки личното ми отношение и отвращение към роднините му.

-1395

10

AlexT

18.07 2023 в 13:41

3 .Отвличат ни вниманието с УКРАЙНА , за което няма спор и демократите са наясно, пробутват ни страх, атавистичен , че САМО те ни пазят от руския агент радев и т.н..:)) Провалили се тотално ‘философи” ,яростно ни рекламират НИЩОТО от ДС- за да ни вкарат и нас в блатото, за да ни кажат – „вие решихте така , а не ние” , т.н..
Жалка история на неадекватници...Дерзайте, дерзайте другари ..Вива ДС-БКП..:) ...Удавници закачили се за ДС отрепките, за да спасяват СЕБЕ си, да не забележим собствената им НЕГодност, некадърност, БЕЗидейност, аморалност и т.н..А и Костов си мълчи ..:)) И защо не , след като имаме ПЕРФЕКТНА коалиция на МАФИЯТА с ДСБ,с кирчо радевски , зелени и т.н..
П.С. И чакайте една гаспажа-другарка , Областна на град София, да подпише , да премести МОЧА от парка ..Чакайте я , граждани нормални , на София ..::))

-1395

9

AlexT

18.07 2023 в 13:38

2 ..Но,по- важното тук е друго ..Някакви лидери, подкрепяйки НИЩОТО, ни внушават косвено, че ВСИЧКИ НИЕ – млади и стари, ТРЯБВА да ИЗБИРАМЕ отпадъка български, да забравим историята си, ГЕНА на шумкарите ,потомствените съветски агенти крепители на диктатурата у нас , ГРАБЕЖА на страната ни след 1989г- от ТЯХ , не от някой друг , да се смачкаме, да се дезинтересираме, да се възхищаваме на тези отрепки , даже бурно да ги одобряваме, рекламираме, избираме и т.н..ТОВА ни внушават партийните ‘политици „– христовци, атанасовци, паневци, кирчовци – възприемащи ни за СТАДО полуграмотно, а те- за „’велики водачи, ‘’стратези, ‘’умове’’ някакви, а всъщност със зъби и нокти гонят своя си меркантилен интерес и ЛИЧНО спасение , от ПРОВАЛИТЕ- политически, лични, които те , тези хора ни доведоха , изработиха и т.н..:))
Отвличат ни вниманието с УКРАЙНА , за което няма спор и демократите са наясно, пробутват ни страх, атавистичен , че САМО те ни пазят от руския агент радев и т.н..:))

-1395

8

AlexT

18.07 2023 в 13:37

‘ОТЪЖДЕСТВЯВАНЕТО „ с цял един народ е стар номер на комунистите и на всеки диктатор , като тях ..Един генерален главорез, една партия , един народ и т.н...:) Комунистите , агентите на сталин, се отъждествяваха с целия народ български, след като ИЗБИХА , разбира се, голяма част от него ...
Сега и днес този номер, това внушение,тази елементарна пропаганда , ни я пробутват христо, атанасов, зелената гулия и кирчо нефелниии....ОТЪЖДЕСТВЯВАТ онова нещо-отрочето, с ВСИЧКИ МЛАДИ ..:) Ерго, следвайте ДС-отпадъка , защото ТОЙ е БЪДЕЩЕТО и тези около него, разбира се ..:))
Въпреки комуно- образователната система на другарите/ янки такеви!?/ ОБАЧЕ , . , те не можаха и няма да унищожат мисълта, разума, убежденията , вярата, критиката на всеки млад гражданин ,които са РАЗЛИЧНИ, от тези на НИЩОТО от ДС-БКП , просто защото сме човеци, а НЕ САМО – ДС-БКП-отрепки ..:))
Но,по- важното тук е друго ..Някакви лидери, подкрепяйки НИЩОТО, ни внушават косвено, че ВСИЧКИ НИЕ – млади и стар

75

7

230 млрд баксов

18.07 2023 в 13:20

Правилно. Въпросът е кой ще спре схемите на Боко за ограбване на София, а не на кой какви са чичо му и учинайка му.

1000

5

Ендевър

17.07 2023 в 22:51

Ще си призная - бях тъмносин седесар. Бях на големия митинг на СДС на Орлов мост през 1990 г. След това гласувах за кандидатите на СДС (без Янчулев и Софиянски - усетих че не са чисти). След това гласувах за Костов, за кратко гласувах и за ДСБ, преди да са станали тъмнорозови и да се прегърнат с комунистите от БСП. Не съм гласувал никога за Радев, разпознах веднага гадта! Е, няма да гласувам за КДС отрочето Терзиев, симпатичен ми е проф. Вили Лилков!

1000

4

Rust Cohle

17.07 2023 в 22:50

"Търсеното разцепление в нашата общност работи единствено за намаляване на шансовете ни за категорична победа на предстоящите местни избори и единствено и само в интерес на статуквото"

Статуквото, с което сте в коалиция? Когнитивен дисонанс, може би?
 
X

Да помогнем на украинските деца!