Драгомир Заков: Няма трансфер Барса-Реал, нито Левски - ЦСКА. Държавата е инвестирала в мен 20 години

Красимир Крумов 12 декември 2022 в 14:04 2262 2

Драгомир Заков

Снимка БГНЕС

В предишното редовно правителство Драгомир Заков беше министър на отбраната.

„Вече официално папката е връчена и имената са ясни. След течовете към медиите и многобройните интерпретации вчера, коя от коя по-екзотични, следва истината такава, каквато е: Няма трансфери между Барселона и Реал Мадрид, нито между Левски и ЦСКА“. Това заяви в профила си във фейсбук номинирания за външен министър в проекто-кабинета Габровски военен министър от правителството на Кирил Петков Драгомир Заков.

След футболната закачка Заков продължава сериозно, като напомня, че преди да замине за Брюксел е бил „човек на Радев“, после е бил „човек на Борисов и Захариева“, след това „предложение на Нинова“ за МО, „лице на ПП“ по време на предизборния период, а сега „не знам какво си“.

„Явно да си доказан експерт в някоя област или професия в България е дефект. Да имаш силна експертна и гражданска позиция е “осъдително”, до степен на оказване на политически натиск с неправомерни средства. Колко още способни българи да си отидат от тук?“, пита Заков и допълва, че държавата е инвестирала в него 20 години и сега тя, държавата има нужда инвестицията да се „изплати“ в критичен момент. „Също толкова критичен, колкото и на 1 март“ (тогава беше гласувана промяната в кабинета Петков, която постави Заков начело на МО, б. р.)

„Имам ли право да се скрия днес? Имах ли право да се скрия на 1 март? Разбира се, че можех. Но нямам и нямах моралното право да го направя! Какво означаваше това в личен план, например на 1 март? Преобръщане на ритъма на живот на семейството ми за една вечер, с деца на училище, неподготвен за тръгване багаж и т.н. Знаете ли как се преместват ученици от една в друга държава по средата на втория срок? Колко посланици познавате, които са зарязали мандата си?“, пита Зарков, който след обаждане вечерта преди избора му е получил нареждане да се яви в София, както посочва, 10 дни след началото на война близо до границите на България.

Името на Драгомир Заков беше първото от проектосъстава за кабинет през уикенда и беше изненадващо за широката публика заради участието на Заков като министър в оглавяваното от "Продължаваме промяната" коалиционно правителство на Кирил Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

2

Johnny B Goode

12.12 2022 в 15:59

Незаобиколим експерт, няма що...

Una donna per tutti.

-1395

1

AlexT

12.12 2022 в 15:26

НО, ИМА ТРАНСФЕР на ГЕНИ от БАЩА ти- видно БКП червено ЧЕНГЕ - ..на теб ..:) Вече си голям , “потомствен ..”, “дългогодишен натовец “ …:)) Хахахаааа…