ДПС: Властта в самото начало беше порочно зачената

Анита Стефанова 11 януари 2017 в 11:20 3222 1

Причините за разпускането на Народното събрание са липсата на сходство в управленските програми на партиите, формиращи мнозинство и отсъствието на обща ценностна платформа на тези партии в управлението.

Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група в първия ден на работа на Народното събрание за тази година и един от последните на дейността му. 

Според него в това НС има поне 150 народни представители, които са готови да съставят аритметично мнозинство и да излъчат кабинет. По думите му мнозинство, което се основава на базата на аритметика, а не на ценности не е работещо.

ГЕРБ предпочете да управлява с партии, които не споделят икономическата, фискална и данъчна политика от програмата на ГЕРБ, да управляват партии, които не споделят общите европейски ценности, дори отричат евроатлантическата ориентация на България, каза още лидерът на ДПС. 

По думите му властта още в самото начало е била порочно зачената, а провалът е бил предначертан.  

От ДПС приехме президенстските избори като шанс за преформатиране и установяване на нормалност в политиката, коментира председателят на групата на ДПС.

Мустафа Карадайъ призова всички политически сили да отговорят по достойнство на очакванията на българските граждани.

Според него ако заложим на популизма и езика на омразата, рискуваме да попаднем в нов изборен маратон. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови