ДПС поиска комисията "Бисеров" да се занимае и с Петното

Нели Чолашка 05 февруари 2014 в 10:25 2880 5

Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС.

Йордан Цонев от ДПС поиска към предложената от ГЕРБ анкетна комисия по внезапното оттегляне на Христо Бисеров от парламента и политиката да се допише, че тя ще разследва и срещата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с Бисер Миланов-Петното.

Предложението беше прието с гласовете на ДПС, БСП и "Атака".

Красимир Ципов от ГЕРБ пък предложи предмет на работата на комисията да са и срещите на Петното с премиера Пламен Орешарски и председатели на постоянни комисии в парламента. Това предложение обаче беше отхвърлено, въпреки че и "Атака" го подкрепи.

Комисията, която ще разследва два казуса - случаят "Бисеров" и разговорите между Бисер Миланов-Петното и Бойко Борисов, ще работи 3 месеца. Председател ще е Сияна Фудулова от БСП. ГЕРБ предложи шеф да е Веселин Вучков от ГЕРБ, но от ДПС поискаха председателят да е от друга партия щом ще се проверява и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ние сме съгласни да се разследва има ли изтекла информация от службите за Христо Бисеров, уточни преди това Цонев.

Той обвини депутатите от ГЕРБ, че в мотивите към създаването на комисията са използвали факти и твърдения за Бисеров от медийни публикации.

Посъветва колегите си от опозицията да оценят факта, че Христо Бисеров е единственият политик, който се е оттеглили от всички постове, за да се яви пред съда като гражданин.

"Никой досега не напусна тези банки, за да се яви пред съда. И в момента тук има такива примери", напомни депутатът от ДПС (в момента със снет имунитет са Цветан Цветанов от ГЕРБ и Волен Сидеров от "Атака").

Цецка Цачева призова Цонев да оттегли предложението си за разширяване дейността на комисията с Петното, за да не предложи тя да се включи и случая с бившия депутат от ДПС Митхат Табаков, който е в затвора.

"Атака" пак подкрепя създаването на комисия по случая "Бисеров", за да се разследва управлението на Иван Костов, обяви от трибуната Адриан Асенов от националистите.

Красимир Ципов от ГЕРБ пък се върна към скандалната поправка, наречена „Ванко 1”, която по думите му е внесена именно от Христо Бисеров.

Вежди Рашидов от ГЕРБ предупреди депутатите от БСП и ДПС, че българският народ е сляп и не вижда, че се краде.

"Бабите, тъщите и лелите на хората в парламента са най-богатите хора в държавата. Защо моята баба не забогатя", попита Рашидов.

Четин Казак от ДПС му отговори с притчата от Библията, при която Христос е призовал този, който си мисли, че е безгрешен, да хвърли камък срещу Мария Магдалена. 

Предлагаме комисията за Христо Бисеров да изясни фактите и обстоятелствата, довели до връщането на отпуснатите финансови средства от Европейския парламент на пиар агенция „Актив груп” (на Моника Станишева), предложи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Това предложение също не беше прието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!