Доц. Мангъров стана сътрудник на ''Възраждане'', след скандала в Народния театър Велислава Кръстева ще съветва ДПС

OFFNews 11 май 2023 в 10:38 6136 6

доц. Атанас Мангъров

Снимка Архив/БТА

доц. Атанас Мангъров, сътрудник в 49-то Народно събрание

Инфекционистът доц. Атанас Мангъров е новият нещатен сътрудник на партия "Възраждане" в 49-то Народно събрание. Това показва справка в сайта на парламента.

Доцентът ще съветва депутатите от "Възраждане" в областите "Здравеопазване" и "Медицина".

Сближаването между инфекциониста и "възрожденците" датира от разгара на пандемията срещу COVID-19. Лекарят, който по това време беше шеф на COVID сектора в Инфекциозна болница, беше представител на партията в работна група, която трябваше да провежда редовни срещи с представители на Министерството на здравеопазването. Поводът бяха ограничителните мерки, носенето на предпазни маски и ваксините срещу коронавируса.

След като първият опит завърши с провал, срещите бяха преустановени, но доц. Мангъров често можеше да бъде забелязан на протестите на "Възраждане" срещу COVID мерките.

Сега той ще трябва да съвместява парламентарната дейност с работата си като началник на клиниката за лечение на детски инфекциозни болести в СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров".

Друго любопитно присъствие в списъка на нещатните сътрудници е пиарът на ДПС Велислава Кръстева, която беше освободена от Народния театър след конфликта с режисьора Александър Морфов. Очаквано, тя ще съветва ДПС по въпросите на връзките с обществеността.

Същата задача ще има и Севделина Арнаудова, която и без друго гради публичния имидж на ГЕРБ.

Интересно е и назначението на Дария Спирова, дъщеря на известния в Старозагорско политолог и бизнесмен Евгени Спиров. Той беше сред първите хотелиери, които предоставиха базата си на украински бежанци. Дъщеря му Дария е нещатен сътрудник на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" в областите "Маркетинг" и "Фотография".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

616

6

Ravel

12.05 2023 в 11:22

Червените фашисти след 1944 г. конфискуват имуществото на родителите на Мангъров като врагове на народа и ги изселват в Стара Загора. Мангъров става един от най-известните лекари на България заради професионалните си знания и умения , а не защото червените или кафявите фашисти са му осигурявали материал за смукане.

788

4

jorj

11.05 2023 в 14:55

Дракула на бг болни мозъци! А червените фашисти от разграждане му осигуряват "качествен" материал за смукане. Малко му бяха ковидясалите болни мозъци, та сега почва фашясалите! Рано или късно ще е в деветото кръгче, но колкото по-рано, по-добре.

616

3

Ravel

11.05 2023 в 12:47

Много си е готин и точен Мангърката . Дори Бойко Борисов му казал, че ако бил жена , щял да му пусне.

723

2

user4eto

11.05 2023 в 12:05

Покрай акълите на мангъра, що народ си замина.
Дано и на вгъзрожденците им даде някой стойностен съвет.

700

1

Буда Банкянски

11.05 2023 в 11:59

Мангъра и Възраждане - естествено ! Боклук с боклуци се събира !