ДОСТ се обявиха за модерни патриоти

OFFNews 19 декември 2016 в 12:43 5490 4

ДОСТ е партията на модерния граждански патриотизъм, заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан на учредителната конференция във Велики Преслав.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от трагичния инцидент в село Хитрино и атентатите в град Истанбул и Кайсери.

В началото на словото си Местан благодарил на присъстващите, че са тръгнали по трудния, но верен път на ДОСТ, която е носител на един истински, модерен граждански патриотизъм.

"Старопрестолният Велики Преслав е най-подходящото място да се заяви тази ценност на партията. Това е съществената разлика от Движението за права и свободи, чийто интерес са олигархичните кръгове", каза лидерът на ДОСТ.

Според Местан „доганизмът“ в българската политика е своеобразен неототалитаризъм. Той обясни, че визира заплахите за уволнение от работа, спиране на социални помощи, отправени към всеки гражданин, който е заявил предпочитание към новата партия ДОСТ.

„Вашата смелост и доблестта Ви са по-силни от заплахите на ДПС“, продължи в словото си Местан.

Той призова хората да не се страхуват и да бъдат горди в решимостта си да живеят съобразно демократичните правила в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови