Донев: България има нужда от опълченци, които ще загърбят личните си интереси и стремежи

OFFNews 03 март 2023 в 12:17 2305 6

Архив

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Гълъб Донев

"И днес родината ни има нужда от своите опълченци по дух и своите идеалисти по душа, които ще се отрекат и ще загърбят личните си интереси и стремежи и ще се отдадат на общонационалната кауза за свободна, независима и силна България. Това е наследството, което ни завещаха опълченците на Шипка"

Това заяви служебният премиер Гълъб Донев на паметника "Шипка" в словото си за националния празник – 3 март.

"Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка. Всяка педя земя тук разказва драматичната история на българската свобода, пропита с кръвта и саможертвата на предците ни. Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни постъпки. Връх Шипка е място, в което се стъпва като в храм, с вяра в сърцето – смело, но тихо, защото под земята ни стоят костите на опълченците, които браниха този връх до последен дъх", добави той.

Служебният премиер Гълъб Донев прие почетния караул, след което беше отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите воини от Великотърновския митрополит Григорий.

Въпреки лошото време и мъглата, хиляди млади хора се изкачиха на връх Шипка, за да почетат паметта на загиналите за свободата на България. Те казаха, че са тук, защото са горди, че са българи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1020

6

PlamenIv54

03.03 2023 в 19:35

Допряхме до опълченци, защото генералите, които цял живот усвояваха привилегии, кой като шеф във ВВС, кой като помполит, кой друго, взимаха най-големите заплати, без да преместят и една тухла на един метър, да изстрелят един куршум или не дай Боже по тях да стрелят, пенсионираха се млади и получиха най-високите пенсии без да се са осигурили и за един лев, не знаят откъде се купуват чорапи, та си ходят с безплатните зелени и ползват калъпи сапун МНО, та и доработват кой като президент, кой като министър-председател, кой като шеф на партия и парламентарна група, а по-ниските чинове ще преподават на децата "Защита на отечеството", като засега не казват, че тяхното отечество е в "Москва, Москва, ти ярко пак пламтиш...", та тези отрепки сами знаят, че не става за нищо, освен да консумират котлова храна и да произвеждат фекалии и предлагат да бъдат заменени от опълченци.

-390

5

Козин Човков

03.03 2023 в 17:44

Именно, от опълченци, а не от зеленочорапници и техните гълъбарници.

1236

4

БотоксПутю

03.03 2023 в 17:22

И на гълъба речта му сякаш е написана от Радевата Деса?

2073

3

Johnny B Goode

03.03 2023 в 17:18

България има нужда ЗКПЧ-та като тебе и рашистки подлоги като шефа ти да се разкарат. Ако не става доброволно, тогава насила.

-480

2

Октим

03.03 2023 в 17:11

Има нужда от опълченци, но от истинските живели в онези времена! Тогава Рубель Радевь и руските му служебни кабинети ще бъдат първите, които ще минат под ножа им и чак след това ще започнат и с изтребването на блядьшевишките кремълски орки!

5827

1

pisnamiotmutri

03.03 2023 в 14:57

Иронично е като се замислиш какъв зависим човек го казва.