Докато коалицията се тресе, ПП се похвалиха с успехите си

Ружа Райчева 21 април 2022 в 14:52 1480 1

Снимка БТА/Минко Чернев

Председателят на групата на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров направи декларация за успехите на управляващата коалиция. На този фон украинският външен министър Дмитро Кулеба е в България на тридневно посещение и коалицията буквално е пред разпад заради липсата на решение дали да се прати военна помощ на Украйна.

"Чухме как нищо не се върши, чухме отново за дневния ред на обществото. Чухме да се говори за морал и то не от кой да е, а от ГЕРБ. Заварихме наследство от дупки - 300 дупки на г-н Борисов. 300 дупки между два града - ето това е гордостта на Борисов и ГЕРБ", заяви Гюров. 

По думите му няма държава в ЕС, в която сметките за ток да не са скочили драстично, освен България. 

"Нямаше линейки, нямаше и медици - ние увеличихме парите за здравеопазване и средствата за медицинските работници. Въпреки новата COVID вълна успяхме да защитим специалистите в медицината, но и да не затворим държавата. 

ГЕРБ ни оставиха най-ниски доходи, най-ниски пенсии и най-бедната държава в ЕС. Разбира се, най-много дупки има в прокуратурата, но ние закрихме някои от преторианците в правосъдната система - спецправосъдието и спецсъдилищата. 

Не се страхуваме от популизма и политическото двуличие на опозицията", заяви Андрей Гюров. 

"Всяка седмица показваме държавническо и отговорно мислене. Българският народ е мъдър и разбира кризите, пред които сме изправени. Понякога отговорните отношения не са съвместими с политическия ПР. Ще продължим да работим в интереса на българските граждани", каза Андрей Гюров. 

Малко по-рано украинският външен министър Дмитро Кулеба обяви, че ще остане в България, докато получи ясен отговор от управляващите за пращане на военна помощ на Украйна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

21.04 2022 в 15:03

''Докато коалицията се разпада'' Страхотно заглавие в дух на социологическите внушения и атаките от последните седмици.