Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Днес гласуват оставката на правителството

OFFNews 16 ноември 2016 в 07:57 4413 6

Точно в 14 часа днес се очаква парламентът да гласува оставката на правителството на Бойко Борисов, който обяви че ще подаде оставка веднага след тежката загуба на ГЕРБ на президентските избори.

Още преди седмици Борисов бе обявил, че приема гласуването за държавен глава като вот на доверие спрямо собственото си управление. Първоначалната заявка бе, че оставката ще е веднага след първия тур, ако Цецка Цачева няма най-много гласове. След като това наистина се случи премиерът отложи решението си за след балотажа. И тогава обаче кандидатът, подкрепен от БСП ген. Румен Радев, взе много повече гласове от кандидата на ГЕРБ.

На извънредния председателски съвет в НС беше решено заседанията на Народното събрание във вторник и сряда да са от 14 часа, за да могат преди това парламентарните комисии да приемат Закона за държавния бюджет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

6

мнение от IP

16.11 2016 в 11:57

Само че причините, поради които има наказателен вот срещу ГЕРБ са толкова различни и противоречиви, че не е ясно какво следва. Едни заради корупция, липса на реформи в съдебната система, разточителни обществени поръчки за приятели. Други поради бедност, скъпи винетки, ниски пенсии. Трети поради страхове от мигранити, четвърти поради лична непоносимост към Аза на Борисов и т.н. Но няма нищо обединяващо. За съжаление.

14469

5

случайно прочетох

16.11 2016 в 11:34

Какви чудесни лирични коментари под тази новина!
Усмихнахте деня ми!
Благодаря!

77927

4

El Commandante

16.11 2016 в 10:00

Няааама мааамаааа,
Няяямаа таааатииии,
ииимааа теежки автомаатиииии!


Ахахахаха....

29217

2

Лопе де Вега

16.11 2016 в 08:14

О, боко, на кого ни оставяш? Осиротяхме ние, горкички! Мамата ни се провали, сега и ти ни изоставяш, няма радост, няма бъдеще за нас. Попадаме в хищните лапи на леви, централни, периферни полутици. Няма вече магистрали, няма метро в Павликени, няма светлина в края на тунела! И в началото няма! Неутешими, скърбящи, потопени в мрак и очакване за близкия край на света сме ние.

Ще пазим вечно рекламните ти снимки от предизборни плакати и светлия ти лик дълбоко в сърцата си.

Сбогом боко, сбогом Вожде и Учителю наш. И дано никоге не се върнеш в политиката, а да те видим най-после там, където е заслуженото ти място!

Поздрав!

п.п. Справки за мястото му - при цацаров!
 
X

Да помогнем на украинските деца!