Quantcast

Депутатски дебат: Силиконови бомби, телета и леки мъже с тежки пороци

Елица Мартинова Последна промяна на 06 ноември 2013 в 11:13 1772 5

Зам.-министърът на образованието Милена Дамянова в пленарната зала на парламента. Снимка: Сергей Антнов
Зам.-министърът на образованието Милена Дамянова в пленарната зала на парламента. Снимка: Сергей Антнов

 

"Епичен" дебат се разрази в пленарна зала след представянето на доклада за работата на временната комисия, разследваща полетите на Авиоотряд 28 по време на ГЕРБ.

Точката влезе в пленарната програма на парламента по предложение на "Атака" и се предаваше пряко по БНТ и БНР. 

Докладът на комисията даде повод за зрелищен дебат в пленарна зала. Той коства на парламента целия пленарен ден или общо три часа. 

"Казахте, че не се знае кой пътува - да, наистина, в голяма част от полетите не се знае кой пътува в самолета. Няма гражданска компания, в която да не се знае кога и кой пътува. Не бил виновен шефът на Авиоотряда. От Президентството се знае кой пътува - няма нито един полет, поръчан от Президентството, в който да не се знае кой пътува, а от Министерски съвет не се знае, защото безотговорен човек в лицето на Бойко Борисов е отговарял за тая работа", каза Антон Кутев от "Коалиция за България" и впоследствие допълни, че на борда на държавните самолети често са присъствали "леки жени с тежки пороци".

Това вбеси бившия транспортен министър Ивайло Московски, който репликира червения си колега с думите: " Винаги е по-добре в присъствието на министър-председател да присъстват леки жени с тежки пороци, отколкото по ваше време - леки мъже с тежки пороци".

Дебатът провокира участието и на бившия министър на Културата Вежди Рашидов от ГЕРБ, който по принцип се въздържа от коментари. Депутатът на ГЕРБ коментира, че в залта се води недостоен дебат, и за пореден път призова парламента да обърне внимание на протестите извън Народното събрание.

Апелът му бе посрещнат с подмятания от редиците на ДПС, на които Рашидов отговори с думите: "Ти дори не беше камериерка на Доган, когато аз го хранех с шкембе чорба".

Депутатът на ДПС Рамадан Аталай обясни, че липсата на документацията по полетите е представлявала опасност и за самия експремиер Борисов, защото в случай на атентат разследването е щяло да бъде затруднено.

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров обаче съществена заплаха за здравето на Борисов не е имало.

"Нямало е терористи, нямало е бомби. Ако е имало бомби, са били само силиконови, но тези полети са били незаконни", категоричен бе Волен Сидеров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2013 в 18:30

Тия стават за Big Brother

06.11 2013 в 16:10

ВИЖДАТЕ ЛИ С КАКВО НИ ЗАНИМАВАТ ТИЯ,АМА ХЛАДИЛНИЦИТЕ СА НИ ПРАЗНИ И ИДЕ СНЕГА ,АМИ ТОГАВА......? АВИООТРЯД 28 ТРЯБВА Д А НИ СПАСЯВА ,САМО ТОЙ НИ Е СПАСЕНИЕТО :)))))

06.11 2013 в 14:56

Лудост е, да протестираш над 4 месеца и никой да не ти обръща внимание, да не ти дава прост отговор на : "Кой?"! Да крещиш и викаш по площадите, а там в Парламента да си заседават безпрепятствено и спокойно! Да жертваш толкова време и енергия, а накрая да ти кажат :"Не ни пука"! Лудост е! Не ви ли изнервя всичкото това чакане на оставката? Нека най-сетне да направим тя да се случи , нека си подарим едно бъдеще без мафия, олигарси, корупция и антиевропейска политика! Бъди ядосан! #occupyПарламента #occupySU #ostavka #оставка #ДАНСwithme #occupyUNWE #occupyNATFA
Време е за действия!

06.11 2013 в 14:54

Хахаха: "Ако е имало бомби, са били само силиконови...", евалла, пич...

06.11 2013 в 11:39

Богословът Данчо Ментата беше блестящ в дебатите; имал си частни крила на сокол ( сокол - на турски е Доган) и можел да си лети в просторите на политическото пространство както си иска.