Депутатите се събират на първо редовно заседание

OFFNews 29 октомври 2014 в 07:45 2959 2

Снимка Сергей Антонов

Днес депутатите от 43-то Народно събрание се събират за първото си заседание.

В началото му - 9 ч. - те ще гласуват решение за създаване на Временна комисия по правни въпроси и на Временна комисия по бюджет и финанси по предложения на Димитър Главчев.

В дневния ред е предвидено и изслушване на вицепремиера Екатерина Захариева за готовността на регионалното министерство и на агенция "Пътна инфраструктура" за предстоящия зимен сезон и осигуряването на поддържането и почистването на пътищата от републиканската мрежа. То е поискано от бившия регионален министър от ГЕРБ Лиляна Павлова.

В дневния ред е включено и искането на бившия здравен министър и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова да бъде изслушан служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков относно проблема с осигуряване на ваксините от задължителния имунизационен календар.

Бившият вицепремиер и вътрешен министър при ГЕРБ Цветан Цветанов е поискал изслушване на министъра на правосъдието и министъра на вътрешните работи във връзка с мерките във връзка със засилващия се миграционен натиск. Искането е включено като пета точка в дневния ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!