Депутатите решават за задължителните колани в автобусите

OFFNews 14 септември 2018 в 07:50 1732 1

Депутатите решават дали предпазните колани да станат задължителни за автобусите, които извършват превоз на разстояние над 30 км.

Предвижда се превозвачите да имат 6-месечен гратисен период, за да поставят предпазни колани в автобусите. Те трябва да ги оборудват и с видеорегистратори. След гратисния период ще се налагат глоби.

На 4 септември парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление прие промени в Закона за пътищата, според които коланите за пасажерите в автобусите стават задължителни. 

Според тях видеорегистраторите, които ще снимат както движението по трасето навън, така и какво се случва вътре в автобуса, също стават задължителни.

Одобрените текстове в Закона за пътищата се отнасят за автобуси, превозващи пасажери на разстояние повече от 30 километра и по републиканската пътна мрежа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5926

1

Р. Петров

14.09 2018 в 09:32

Това е много хубаво, но трябва изцяло да се подмени автобусния парк и да се извадят остарелите автобуси. Въпросът не е да се сложат колани, а да не се стига дотам да става нужда от тия колани