ДБГ: Коалиция между ГЕРБ и БСП ще е катастрофална

OFFNews 31 март 2017 в 13:33 3071 1

Димитър Делчев

Разговорите за ново правителство трябва да бъдат извадени на светло и българските граждани да знаят на каква принципна основа ще бъде съставено. Гледайки програмите на парламентарните партии, допирни точки не виждам.

Това каза пред телевизия Европа Димитър Делчев, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите" от Реформаторския блок.

Според думите му коалиция между ГЕРБ и БСП би била катастрофална и ще обслужва само частни интереси, защото такава коалиция не може да бъде принципна.

Следващото Народно събрание и следващият кабинет трябва да продължат реформите в съдебната система, образованието, здравеопазването, да се започне реална борба с корупцията, да се въведат машинното и дистанционното електронно гласуване и България да удържа неотклонно евроатлантическия курс. Ако тези реформи не се случат, това ще се отрази на оценката ни за управлението. Това, че не сме в парламента, не означава, че няма да бъдем коректив в дясно и да се борим за приоритетите, които подкрепиха нашите избиратели, каза Делчев.

Десният избирател беше объркан от разцеплението, което предприеха някои политици вдясно и това доведе до слабия резултат на всички ни, отговори той на въпрос за това как оценява резултатите на десницата на изминалите избори.

Делчев уточни, че през цялото време РБ е призовавал за единство и консолидация, но призивът е останал еднопосочен и някои десни лидери са заложили на егото и тесните си интереси.

Личното его трябва да бъде пренебрегнато, защото само обединение е това, което ще доведе до представителство на десните, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!