ДБГ иска оставката на правителството

OFFNews 12 март 2018 в 08:54 3700 1

"Движение България на гражданите" поиска оставката на правителството и предсрочни избори. Това заяви зам.-председателят му Найден Зеленогорски пред Нова тв.

"Части от Реформаторски блок имат по-различно отношение към правителството. В подобна среда няма как да се работи ефективно, без препотвърджаване на решението за опозиционност на РБ и ефективни действия в тази посока", каза той по повод решението на Националния съвет на ДБГ за замразяване на членството в РБ.

Според него кабинетът демонстрира "национал-популизъм", а в парламента "има само скандали и не се осъществяват никакви политики".

Идеите за одържавяване на ЧЕЗ или военни предприятия са недопустими, смята той.

По думите му "демокрацията е застрашена, има опити за феодализиране на общини, а управлението замете важни реформи", например машинното и електронно гласуване.

"И Оруел не може да напише драма като тази с ЧЕЗ - заяви Зеленогорски. Очевидно е, че зад тази дама има схема, която никой не иска да разкрие. Когато се спре тока на 3 млн. българи, защото фирмата не може да се справи, институциите може и да се сетят, че имат задължения, отговори на въпрос за сделката за ЧЕЗ."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови