Ексклузивно Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов (обновена)

ДБ и партията на Слави вече са започнали разговори

OFFNews Последна промяна на 20 юли 2021 в 10:11 8368 0

Демократична България и Има такъв народ вече водят неофициални разговори. Това се разбра от участие на съпредседателя на обединението между ДСБ, Зелено Движение и Да, България Христо Иванов пред Нова телевизия.

„Не мисля, че неофициални разговори трябва да се превръщат в политически новини. Очевидно е, че има много различни разбирания за целта на разговора и начина, по който трябва да се води”, каза той в отговор на въпрос водени ли са преговори с „Има такъв народ” за подкрепа и съставяне на кабинет.

По думите му от „Демократична България” са били много ясни, че в парламента ще опитат да проведат разговор по най-важните теми, очертаващи "физиономията" на едно управление.

„Трябва да правим разлика между правителство и управление. Кабинетът е група хора, които еднократно НС гласува и те стават министри. Управлението обаче е процес. Той изисква мнозинство, което трябва да бъде структурирано около логика и някакви взаимни ангажименти за действия”, подчерта той.

Иванов подчерта, че ДБ иска разговор, който да позволи на демократичното обединение да разбере за какво всъщност гласува в перспектива.

"Изобщо не става дума за порция назначения. Интересуват ни програми и реформи в дълбочина. Очакваме нормален, структуриран и уважителен политически разговор", каза той.

Съпредседателят на ДБ посочи, че има служебни министри, които обединението е склонно да подкрепи за редовен кабинет, но изказа резерви към вариант сегашното правителство да остане в цялост, тъй като имали сериозни забележки към работата на част от състава на кабинета на Стефан Янев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови